14 Октомври, 2016 11:57 831 0

Челси сключи сделка за 900 милиона паунда

  • челси-
  • сделка-
  • спонсор-
  • договор

"Сините" от Лондон са парафирали с американския гигант за спортна екипировка до 2032г.

Челси сключи сделка за 900 милиона паунда - 1
Снимка: БТА/АР

Английският футболен клуб Челси обяви, че е сключил дългосрочен договор с американски гигант за спортна екипировка до 2032 година. От лондонския клуб не съобщиха финансовите параметри на контракта, но според запознати той ще носи колосалните 60 милиона лири годишно на "сините". Това прави 900 милиона паунда за целия срок. Договорът ще влезе в сила от 1 юли 2017 година. 

В момента "сините" са обличани от немски концерн, като договорът между двете страни е до 2023 година. Заради много по-добрите финансови условия, които са предложили американците  обаче, от ръководството на Челси са решили предсрочно да прекратят настоящия договор.

Спонсорският договор на Манчестър Юнайтед с немския концерн остава най-скъпият по отношение на годишните приходи за клуба, тъй като "червените дяволи" получават по 75 милиона на сезон. Заради по-дългия си срок контрактът между Челси и американците обаче става най-голям по отношения на общия размер на приходите за съответния клуб.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА