19 Октомври, 2016 09:31 1 124 0

Реал Мадрид убедителни срещу Легия

  • реал мадрид-
  • легия варшава-
  • роналдо-
  • шампионска лига

Роналдо се отчете “само” с две асистенции за 5:1 над Легия, остава с 98 гола в Европа

Реал Мадрид убедителни срещу Легия - 1
Снимка: БТА/АР

Реал Мадрид постигна рутинна победа с 5:1 в домакинството си на Легия Варшава и със 7 точки от 3 мача дели с Борусия Дортмунд първото място в Група F. Тимът на Зинедин Зидан постигна втората си поредна победа след 6:1 над Бетис през уикенда, след като преди това беше в серия от 4 поредни равенства. 

“Кралете” си решиха бързо мача с попадение на Грет Бейл и автогол на Йодловец, но гостите намалиха чрез Радович от дузпа. Марко Асенсио, Лукас Васкес и Алваро Мората обаче подпечатаха победата на Реал. Новината на вечерта обаче бе, че Кристиано Роналдо не успя да вкара гол и остана с 98 в европейските клубни турнири.

Бейл откри головото шоу в 16-та минута на двубоя, когато проби по дясното крило и с хубав удар с левачката по диагонала направи 1:0. Само четири по-късно Марсело стреля след пас на Бензема, топката се отклони в тялото на Йодловец и влезе в мрежата на поляците за втори път. 
През целия ден Мадрид бе арена на сблъсъци между фоновете на гостите и полицията. Футболистите на Легия също опитаха да се сборят и успяха да намалят в 22-та минута. Данило изработи дузпа, а Радович хладнокръвно прати Кейлор Навас в обратния ъгъл за 1:2. 

До края на полувремето обаче Реал вкара трети гол. Той бе дело на младока Марко Асенсио в 37-та минута, когато получи пас от Кристиано Роналдо и с премерен удар с левачката направи 3:1. Така Асенсио вкара гол в дебюта си в Шампионската лига, след като направи същото в първия си мач за Суперкупата на Испания и в Ла Лига. 

В средата на второто полувреме Зинедин Зидан направи двойна смяна, като пусна в игра Лукас Васкес и Алваро Мората. Именно двамата изработиха четвъртия гол. Мората центрира от лявото крило, а Васкес намери топката от въздуха, за да не остави шансове на Маларз. 

В 85-та минута Мората също вкара след втората асистенция на Роналдо в мача. Така Мората бе въвлечен в 12 гола (9 гола и 3 асистенции) в Шампионската лига от сезон 2014/2015 насам, което го прави най-резултатният испанец в турнира.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА