Last news in Fakti

21 Октомври, 2016 01:24, обновена 21 Октомври, 2016 01:26 1 007 0

Юнайтед разби турци, Рома изпусна да победи

  • манчестър юнайтед-
  • рома-
  • лига европа

Отборът на Манчестър Юнайтед изригна и изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона. Възпитаниците на Жозе Моуриньо биха с 4:1 гостуващия Фенербахче в сблъсък от 3-ия кръг от група "А" на Лига Европа.

Жозе Моуриньо бе направил пълна промяна в предни позиции в сравнение с мача с Ливърпул. Уейн Рууни се завърна на върха на атаката, а подкрепа зад гърба му оказваха Антони Марсиал, Хуан Мата и Джеси Лингард. Промени имаше и на други постове на терена с появата на Майкъл Карик в средата на терена и Матео Дармиан и Люк Шоу в отбрана.

Ротациите дадоха много добър резултат и още до почивката "червените дяволи" вече имаха аванс от три гола и бяха пълен господар на терена.

Пол Погба и Антони Марсиал реализираха дузпи в 31-ата и 34-ата минута. В добавеното време на първата част, Погба бе точен за втори път, а през второто полувреме Джеси Лингард вкара за 4:0.

Почетното попадение за турците пък бе дело на бившия любимец на "Олд Трафорд" Робин ван Перси в 83-ата минута, като публиката го дари с бурни аплодисменти.

В карйна сметка Манчестър Юнайтед се поздрави с успеха, като вече има 6 точки и оглаиви класирането в групата. За Фенербахче това бе първо поражение до момента, но след него турците паднаха до 3-ото място с 4 точки.

В друг любопитен мач от вечерта, Рома прие Австрия Виена и изтърва аванс от два гола в края на срещата, за да се задоволи с 3:3 в мач номер 100 на Франческо Тоти в евротурнирите.

"Вълците" водеха с 3:1 до 82-ата минута, но само за две минути австрийците вкараха два гола и смълчаха публиката на "Олимпико".

Гостите изненадващо откриха резултата в 16-ата минута с красив удар от въздуха на Рафаел Холцхаузер, но много скоро Стефан Ел Шаарауи беше изведен зад защитата и прехвърли вратаря Алмер, който по-късно се контузи и бе сменен.

В 34-ата минута Тоти пусна прецизен пас към Ел Шаарауи и нападателят реализира втория си гол в мача.

След почивката "джалоросите" доминираха изцяло и в 69-ата минута феновете станаха свидетели на нещо много атрактивно. Тоти намери с гениално подаване с външен фалц Алесандро Флоренци и той разстреля резервния страж на Аустрия Осман Хаджикич.

Тук интригата трябваше да е приключила, но футболистите на Рома се отпуснаха и бяха наказани. В 82-ата минута младокът Доминик Прокоп, който се бе появил на терена малко по-рано, върна едно попадение, а в 84-ата Оларенваю Кайоде изпревари Федерико Фасио и оформи крайното 3:3.

В класирането в групата начело са Рома и Аустрия с по 5 точки, Астра вече има 3, а Виктория е на дъното с 2 точки.

Ето и всики резултати от късната програма от третия кръг в груповата фаза на Лига Европа:

22:05 часа:

Йънг Бойс - АПОЕЛ (Никозия) 3:1

Манчестър Юнайтед - Фенербахче 4:1

Фейенорд - Заря (Луганск) 1:0

Олимпиакос - Астана 4:1

Рома - Аустрия (Виена) 3:3

Виктория (Пилзен) - Астра 1:2

Дъндолк - Зенит 1:2

Майнц 05 - Андерлехт 1:1

АЗ Алкмаар - Макаби (Тел Авив) 1:2

Рапид (Виена) - Сасуоло 1:1

Генк - Атлетик (Билбао) 2:0

Сент Етиен - Габала 1:0
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА