Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 22:58 871 0

Плишкова спретна обрат на Мугуруса

  • плишкова-
  • мугуруса-
  • wта-
  • тенис

Каролина Плишкова си намери повод за радост след като показа страхотно хладнокръвие и записа обрат над коравата испанка Гарбине Мугуруса в среща от първия кръг в Бялата група на Шампионата на WТА в Сингапур с награден фонд 7 милиона долара. Поставената под номер 4 дебютантка в надпреварата пласира 14 аса и стигна до успеха срещу петата в схемата след 6:2, 6:7(4), 7:5 в отделните части за 2:29 часа игра.

Двубоят започна отлично за финалистката на Откритото първенство на САЩ. Тя взе пет от първите шест гейма по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част Мугуруса пропиля аванс от 5:3, но в последвалия тейбрек тя взе три поредни разигравания, с което спечели със 7:4 точки и изравни резултата. Красивата испанка дръпна с 4:0 във втория сет и изглеждаше непоколебима, а при 5:2 и сервираше за първи път за победата, но пропусна мачбол и това позволи на чехкинята да намали изоставането си на 3:5.

Това сякаш даде допълнително самочувствие на Плишкова и тя продължи серията си на пет поредни гейма, с което триумфира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА