26 Октомври, 2016 19:35 775 0

И Монфис с място във финалния турнир

  • монфис-
  • финалния турнир-
  • бердих

Ранното отпадане на Бердих на турнира във Виена прати французина сред най-добрите

Атрактивният френски тенисист Гаел Монфис за първи път се класира за финалния турнир на ATP, който ще се проведе в Лондон в средата на ноември.

30-годишният състезател се облагодетелства от ранно отпадане на Томаш Бердих още в първия кръг на турнира във Виена.

Монфис, който е осми в света, е шестият тенисист, който няма как да загуби билета си за Лондон. Компания ще му правят вече класираните Новак Джокович, Анди Мъри, Стан Вавринка, Милан Раонич и Кей Нишикори.

Шестият и седмият в световната ранглиста Рафаел Надал и Роджър Федерер ще пропуснат турнира. За оставащите две места се борят Доминик Тийм, Бердих, Давид Гофен и Марин Чилич.

Припомняме, че през този сезон Монфис има 44 победи и 15 загуби като завоюва и една титла - във Вашингтон през юли. Той достигна и до полуфиналите на турнир от Големия шлем за втори път в кариерата си след отличното си представяне на US Open.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА