Last news in Fakti

31 Октомври, 2016 20:52 936 0

The Best FIFA Football Awards ще засенчва "Златната топка"

  • the best fifa football awards-
  • фифа-
  • златната топка

Световната футболна централа представи новата награда, която ще се присъжда на най-добрите играчи и треньори за годината. Отличието ще бъде алтернатива на "Златната топка", връчвана от "Франс Футбол". Както е известно, сътрудничеството между френското издание и ФИФА бе преустановено и най-престижната индивидуална награда се върна към корените си, а централата обяви новия формат на своята класация. Оригиналното име на отличието е The Best FIFA Football Awards и то ще бъде връчено на 9 януари 2017.

Въвежда се нова система на гласуване, според която победителят ще бъде избран след следния процес - 50% ще бъдат базирани на избора на селекционерите и капитаните на националните отбори. Останалите 50% от резултата ще са калкулира от вота на феновете и гласовете на 200 журналисти от цял свят.

На 2 ноември ще бъдат обявени десетимата номинирани за приза Треньор на годината. На четвърти пък ще бъде оповестен списък от 23-ма играчи, които ще претендират за наградата за Футболист на годината. Кандидатите ще бъдат редуцирани до трима, като техните имена ще станат ясни на 2 декември.

Същите отличия ще бъдат  връчени и в съответните категории при жените. Наградата "Пушкаш", която се присъжда за най-красив гол, остава, като победителят отново ще бъде определен от феновете. Професионалните футболисти ще обявят свой идеален отбор, а експерти ще връчат и обичайната награда за феърплей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА