1 Ноември, 2016 19:29 617 0

Бердих "оцеля" в драма срещу Соуза

  • бердих-
  • соуза-
  • париж-
  • тенис-
  • драма

Чехът се класира за третия кръг на турнира в Париж

Бердих "оцеля" в драма срещу Соуза - 1
Снимка: БТА/АР

Чехът Томаш Бердих се класира за третия кръг на турнира от сериите "Masters" в Париж след трудна победа над португалеца Жоао Соуза с 6:3, 3:6, 7:5.

Двамата тенисисти си размениха по един сет, а в решаващата трета част при Бердих бе опрян до стената. Той предостави две точки за пробив на съперника си при 15:40 точки и 4:4 гейма, но успя да измъкне подаването си, а в последствие да стигне и до успеха в мача.

Берхих изпадна от топ 10 заради лошите си резултати в предишните два турнира, но ако стигне до полуфиналите в Париж, то той все още ще има шансове да се класира за заключителния турнир на тенис годината, който ще се проведе в Лондон.

Негов евентуален съперник на 1/4-финалите в Париж може да бъде преследващия номер 1 в световната ранглиста Анди Мъри.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА