1 Ноември, 2016 21:48, обновена 1 Ноември, 2016 23:57 5 977 3

Гениален Йозил "попари" Лудогорец в края

  • лудогорец-
  • арсенал-
  • шампионска лига

Разградчани загубиха от именития си съперник с 2:3 в драматичен двубой

Гениален Йозил "попари" Лудогорец в края - 1
Снимки: БТА/АР

Лудогорец загуби драматично от Арсенал с 2:3 на националния стадион "Васил Левски" в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Разградчани започнаха мача в шеметно темпо и набързо поведоха с 2:0, благодарение на Джонатан Кафу (12') и Клаудио Кешеру (15'). Арсенал обаче успя да се върне в двубоя с попадения на Гранит Джака (20') и Оливие Жиру (42').

По всичко личеше, че срещата върви към равенство, но геният на Месут Йозил блесна в самия край на срещата. В 88-ата минута германецът "навърза" отбраната на Лудогорец и на празна врата вкара победноото попадение за английския тим.

90+4' - Край на мача! Лудогорец загуби от Арсенал с 2:3.

88' - ГОЛ за Арсенал! 2:3! Месут Йозил смълча трибуните с виртуозно изпълнение. Германецът бе изпуснат от отбраната на Лудогорец, прехвърли елегантно Милан Борян, преодоля върналите се двама защитници и на празна врата напрви обрата на лондончани пълен.

84' - Влезлият като резерва за Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн получи добра топка от Йозил в наказателното поле на домакините, но топката лети встрани.

70' - Подобно на голяма част по първото полувреме, така и в последните минути играта на двата тима се "отвори". Лудогорец организира няколко добри контраатаки, последвали след откраднати топки от обсадата на Арсенал, но гол през второто полувреме все още няма.

66' - Гранит Джака от Арсенал получава жълт картон за грубо влизане в краката на Марселиньо.

63' - Скоростна контраатака на Лудогорец завърши с остър дигонален изстрел на Вандерсон, но Оспина бе на мястото си и изби.

61' - Възпитаниците на Арсен Венгер усилено търсят трети гол, но до момента през втората част "орлите" действат перфектно в защитен план.

48' - Лудогорец започва добре прибран в собствената си половина след почивката, докато Арсенал разиграва с топката по цялата ширина на терена.

45' - Начало на втората част!

45+1' - Край на първото полувреме!

42' - Гол за Арсенал! 2:2! Оливие Жиру бе изведен зад отбраната на Лудогорец със страхотно центриране на Аарън Рамзи и прати с глава топката в мрежата. Вина има и вратарят на "зелените" Борян, който тръгна да пресреща нападателя, но не стигна навреме до топката и оголи вратата си.

38' - Жълт картон за Йордан Минев, който влезе дост грубо отзад в кракат на пазещия топката дълбоко в собствената си половина Алексис Санчес.

31' - Лудогорец изнесе играта в по-предни позиции и задържа топката пред наказателното поле на "артилеристите" в продължения на няколко минути, което се случи за пръв път в двубоя. Разградчани изпълниха и корнер, от който обаче не последва нищо.

24' - Лондончани бързо се отърсиха от шока и отново доминират в центъра на терена.

20' - 2:1. Арсенал връща едно попадение чрез Гранит Джака. Швейцарецът бе оставен абсолютно сам на точката за дузпата и не остави шансове на Борян, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата с премерен удар.

15' - 2:0 за Лудогорец! Мечтано начало за българския тим. Клаудио Кешеру завършва по перфектен начин остра атака на "орлите" в малкото наказателно поле, разстрелвайки Оспина за втори път в рамките на само три минути.

12' - ГОЛ за Лудогорец! Джонатан Кафу открива резултата на "Васил Левски", възползвайки се по най-добрия начин от центриране на Вандерсон от свободен удар.

8' - Арсенал е по-активният отбор в първите минути на мача и владее инициативата. Това доведе до нова добра възможност за гол за "артилеристите". Йозил бе изведен на чиста позиция от Коклен, но ударът му към Милан Борян бе прекалено слаб и не затрудни канадския страж на българите.

5' - Първата добра възможност в мача е за гостите от Лондон, но изстрел на Аарън Рамзи с глава е доста неточен.

Съставите на двата тима:

Лудогорец: 1. Борян, 25. Минев, 5. Паломино, 27. Моци, 6. Натанаел, 12. Анисе, 18. Дяков, 22. Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

Арсенал: 28. Оспина, 3. Гибс, 6. Косиелни, 7. Санчес, 8. Рамзи, 11. Йозил, 12. Жиру, 20. Мустафи, 25. Дженкинсън, 29. Джака, 34. Коклен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Редакция

    0 0 Отговор
    Месут Йозил е турчин а не германец!
    Много добре играха момчетата, но турчина ги наказа...
    Слабото място е защитата трябва да помислят високи технични футболисти в защита за да падне % за гол при корнер или подобни удари.
  • 3 ддд

    0 0 Отговор
    браво