2 Ноември, 2016 23:48 1 236 0

Юве изпусна Лион в края

  • ювентус-
  • реал (м)-
  • тотнъм-
  • байер леверкузен-
  • лестър-
  • шампионската лига

Реал (М) сдаде точката на Легия в мач с 6 гола

Отборът на Ювентус пропусна да вземе трите точки от гостуващия Олимпик Лион в заключителните минути. Двата тима завършиха при 1:1 в сблъсъка си от група "Н" на Шампионската лига.

Домакините започнаха вихрено и още в 14-ата минута голаджията на торинци Игуаин откри резултата. Стураро бе повален непозволено в наказателното поле и съдията показа бялата точка. Последвалата дузпа бе изпълнена точно от Игуаин.

През второто полувреме, темпото на игра спадна. Лион търсеше изравнителен гол, а Юве очакваше да нанесе втори решителен удар.

В 85-ата минута резултатът бе изравнен. Гезал изведе много добре Толисо, който не сгреши и мушна топката в мрежата на Буфон.

По този начин тимът на Масимилиано Алегри пропусна да се класира предсрочно за 1/8 финалите в "Лигата на богатите".

След този мач, италианците са на второто място в групата с актив от 8 точки, с две повече има Севиля. Испанците от своя страна вече си спечелиха мястото в следващата фаза на надпреварата след успех с 4:0 над тима на Ивайло Петев - Динамо Загреб.

В друг двубой шампионът от миналата година Реал (М) също направи реми. Белия балет гостува на Легия и срещата завърши при 3:3, а испанският гранд можеше както да спечели, така и да регистрира изненадваща загуба.

Кралският клуб доминираше тотално през първото полувреме и поведе набързо с 2:0 след голове на Бейл, който се разписа още в първата минута, и Карим Бензема.

Домакините обаче не закъсняха да се се върнат в мача след страхотен гол на Оджиджа малко преди почивката, а впоследствие стигнаха дори и до изравняване в 58-ата минута с попадение на Радович.

Седем минути преди края Мулин изведе Легия с красив гол за 3:2, но точно когато поляците докосваха паметната победа, в 85-ата минута Ковачич изравни.

С точката тимът на Зинедин Зидан остава на второ място с осем точки, с две по-малко от лидера Борусия Дортмунд след четири изиграни мача.

В същото време, Байер Леверкузен се добра до безценен успех с минималното 1:0 като гост на Тотнъм.

Повече от 85 000 зрители на "Уембли", наред с Димитър Бербатов и Емил Данчев, станаха свидетели на един много слаб мач на вицешампиона на Англия.

Домакините през почти цялото време не успяваха да измислят нещо по-интересно в атака, а напротив - грешките и при най-простите им разигравания озадачаваха феновете.

След изключително скучна първа част, през второто полувреме Байер бе по-добрият отбор на терена и настоятелните опити на „аспирините” се отплатиха в 65-ата минута.

Уокър сбърка за пореден път, ударът на Арангис рикошира на пътя на Кевин Кампъл и халфът с удар отблизо не пропусна да накаже Уго Лорис.

В другия мач от групата Радамел Фалкао вкара първите си два гола в Шампионска лига от шест години и половина насам, а Монако разби ЦСКА (Москва) с 3:0 с три гола през първата част.

Така "монегаските" заслужено са лидер във временното класиране на Група Е с актив от осем точки. Германците вече имат шест, докато Тотнъм заема трета позиция с четири пункта. ЦСКА (Москва) остава на дъното в подреждането с двете си точки.

Шампионът на Англия - Лестър завърши 0:0 с Копенхаген при гостуването си в Дания.

Двата отбора изиграха равностойна среща, като интересните ситуации се брояха на пръсти и битката бе основно в центъра на терена.

Малкото опасности бяха умело отразени от стражите на двата тима и попадения нямаше.

Така Копенхаген се оказа първият отбор от групата, който успя да вземе точка от хитрите "лисици". Въпреки това Лестър остава едноличен лидер във временното подреждане и след четири кръга продължава да няма допуснат гол в мрежата си.

В другия двубой от групата Порто надигра Брюж с 1:0 и така излезе на второто място във временното класиране.

Резултати и голмайстори в мачовете от груповата фаза в Шампионска лига в сряда вечер:

Група Е:

Тотнъм – Байер Леверкузен 0:1
0:1 Кампъл '65

Монако – ЦСКА (Москва) 3:0
1:0 Жермен ‘12
2:0 Фалкао ‘28
3:0 Фалкао ‘41

Група F:

Легия (Варшава) – Реал Мадрид 3:3
0:1 Бейл ‘1
0:2 Бензема ‘35
1:2 Оджиджа-Офое ‘40
2:2 Радович ‘58
3:2 Мулен '83
3:3 Ковачич '85

Борусия (Дортмунд) – Спортинг (Лисабон) 1:0
1:0 Рамос ‘12

Група G:

Копенхаген – Лестър 0:0

Порто – Брюж 1:0
1:0 Андре Силва ‘37

Група H:

Ювентус – Лион 1:1
1:0 Игуаин ’13 /дузпа/
1:1 Толисо '84

Севиля – Динамо (Загреб) 4:0
1:0 Вието ‘31
2:0 Ескудеро '66
3:0 Н'Зонзи '80
4:0 Бен йедер '87


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА