Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 14:56 746 0

Реал Мадрид с класическа победа в Испания

  • бейл-
  • реал мадрид-
  • мората-
  • леганес

Белия балет със спокоен успех над Леганес

Реал Мадрид с класическа победа в Испания - 1
Снимка: БТА/АР

Реал (Мадрид) постигна очаквана домакинска победа над Леганес в среща от 11-ия кръг на Примера дивисион. "Кралете" се наложиха с 3:0 на "Сантиаго Бернабеу" в мач, в който над всички бе Гарет Бейл. Уелсецът реализира две от попаденията за своя тим (38'; 45+1') и през целия двубой беше най-деен в предни позиции за "кралете". Един гол добави и Алваро Мората (76'). 

Още в началните минути на срещата ясно си пролича, че "белите" не са пределно мотивирани срещу новака в Примера дивисион и до средата на първата част не създадоха нито едно интересно положение пред противниковата врата.

Първата голова опасност дойде в 22-ата минута, когато Кристиано Роналдо излезе сам срещу вратаря Йон Серантес и стреля, но топката мина над вратата. Португалецът можеше да избере да подаде към непокрития Мората, но реши да завърши сам атаката и сбърка.

В следващите минути "кралете" продължиха с вялото си поведение и така и не съумяваха да застрашат вратата на Леганес. Все пак в 38-ата минута домакините излязоха напред в резултата чрез Гарет Бейл. Уелсецът беше изведен по чудесен начин от Иско зад противниковата защита, залъга вратаря и на празна врата реализира. В добавеното време на първата част отново Бейл бе точен за 2:0, след като бе най-съобразителен в наказателното поле на Леганес и от близка дистанция вкара.  

Второто полувреме започна с натиск на Реал (Мадрид). Гарет Бейл на два пъти се размина с хеттрика си. Първо той излезе почти сам срещу Серантес, но не съумя да го преодолее. Веднага след това уелсецът стреля с глава, но отново стражът беше на мястото си.

В 71-ата минута Леганес пропусна страхотна възможност за гол. Шимановски се устреми срещу Навас и шутира, но "белият" вратар изби в корнер.  Пет минути по-късно Алваро Мората направи резултата класически. Нападателят беше изведен от Тони Кроос сам срещу Серантес и с хладнокръвен шут вкара третия гол за своя тим. Това бе и последното попадение в мача. 

След този успех Реал събра актив от 27 точки на върха в класирането. "Белите" имат преднина от 5 пред втория Барселона, който е и с мач по-малко. Леганес заема 17-о място с 10 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА