Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 17:51 929 0

Ювентус с труден успех срещу Киево

  • киево-
  • ювентус-
  • пянич-
  • манджукич

Бианконерите победиха с 2:1

Ювентус с труден успех срещу Киево - 1
Снимка: БТА/АР

Италианският шампион Ювентус постигна измъчена победа с 2:1 при гостуването си на Киево в среща от 12-ия кръг на Серия "А".

През първото полувреме сблъсъкът във Верона не предложи кой знае какви футболни достойнства и имаше едва два точни удари, отправени от гостите. После двата отбора се разиграха и малко след почивката Марио Манджукич откри резултата, но в средата на втората част резервата Серджо Пелисиер спечели дузпа, след като беше спънат от Стефан Лихтщайнер.

Нападателят сам реализира наказателния удар, но в 75-ата минута "летящите магаренца" капитулираха. Тогава Миралем Пянич с перфектно изпълнение на фаул донесе успеха за торинци. С него те събраха 30 точки и имат с пет повече от преследвача си Милан и седем пред Рома, който довечера е домакин на Болоня. Киево пък е на 11-то място с 15 т.

Днешната среща беше историческа за най-добрия страж на планетата Джанлуиджи Буфон. Легендата стана първият вратар в историята с 600 мача в калчото и само трима играчи имат повече мачове от него в първенството. Това са действащата икона на Рома Франческо Тоти (607), както и легендите Хавиер Санети (615, Интер) и рекордьорът Паоло Малдини (647, Милан).
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА