Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 09:57 751 0

Висшият испански съд разследва Барса и Неймар

  • неймар-
  • барселона-
  • съд-
  • разследване-
  • права-
  • трансфер

Бразилска компания се жалва, че е била ощетена с по-малка сума при трансфера на футболиста

Висшият испански съд разследва Барса и Неймар - 1
Снимка: БТА/АР

Висшият испански съд ще започне дело за корупция по трансфера на Неймар от Сантос в Барселона през 2013 година. Причината е жалба на бразилската инвестиционна група DIS, която е притежавала част от правата на нападателя, в която се твърди, че е била ощетена финансово при сделката за продажбата на футболиста.

От DIS са категорични, че ръководството на Барселона е скрило реално платената трансферна цена за Неймар, заради което компанията е получило значително по-малка сума.

Каталунците обявиха, че са заплатили 57,1 милиона евро за нападателя, но има данни, че истинската трансферна сума е около 100 милиона евро.

Барселона вече се съгласи да заплати допълнителни 5,5 милиона евро на испанските данъчни власти във връзка със случая. През 2013 година DIS притежаваше 40 процента от правата на Неймар.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА