Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 12:27 896 0

Роналдо получи поредна престижна награда

  • роналдо-
  • награда-
  • суарес-
  • симеоне-
  • реал мадрид

Португалецът, Диего Симеоне и Луис Суарес отличени на специална церемония

Роналдо получи поредна престижна награда - 1
Снимка: БТА/АР

Голямата звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо се изравни с големия си конкурент и голмайстор на Барселона Лионел Меси, след като спечели за четвърти път трофея „Алфредо ди Стефано” за най-добър футболист в Испания.

Европейският шампион с Португалия от това лято получи приза на специална церемония. Той и Меси са единствените носители на трофея, който се връчва от 2008 година насам. Единствено легендата на Реал (Мадрид) Раул Гонзалес Бланко също е печелил приза още при първото му връчване.

"Беше изпълнена с емоции година. Не мога да искам повече, след като спечелих Шампионската лига, европейското първенство, поднових договора си с Реал и спечелих тази награда. Тези отличия ме мотивират още повече да ставам все по-добър и да печеля още награди", сподели Роналдо при награждаването.

Наставникът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне пък спечели наградата за най-добър треньор за втори път в последните три години. Аржентинецът е едва третият двукратен носител на отличието след Хосеп Гуардиола (2009 и 2010 година) и Жозе Моуриньо (2010 и 2011 година).

Уругвайският нападател на Барселона Луис Суарес пък получи наградата "Пичичи" за голмайстор на испанското първенство - 40 гола в 35 мача през миналия сезон, което му донесе и "Златната обувка" за най-добър реализатор в Европа.

Ян Облак от Атлетико (Мадрид) е най-добрият вратар в Примера дивисион с 18 допуснати гола в 38 мача, а нападателят Алваро Мората, който през лятото се върна от Ювентус в Реал (Мадрид), е най-добър играч от испанския национален отбор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА