Last news in Fakti

10 Ноември, 2016 19:26 898 0

Монтана се уреди с нов автобус

  • монтана-
  • нов автобус-
  • дарение

Отборът на Монтана може да се похвали с нов клубен автобус, обяви БНР.

Марката е Мерцедес, струва 80 000 лева и е дарение от Кирил Маринов, емигрант от монтанското село Винище, който вече 67 години живее във Франкфурт.

Возилото е закупено от Швейцария, където се е ползвал от местна футболна школа. 89-годишният Маринов бе награден от Националното сдружение на общините в България за най-голям частен дарител за 2016 година.

Маринов преди време даде 800 000 лева, за да бъде изграден терен с изкуствена настилка в парк "Огоста". Това няма да е последното дарение на Кирил Маринов, каза племенникът му Ангел Младенов и припомни, че тази година чичо му е направил дарения за 107 хиляди лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА