Last news in Fakti

11 Ноември, 2016 10:28 788 0

Ferrari иска преразглеждане на наказанието на Фетел

  • ferrari-
  • фетел-
  • наказание-
  • преразглеждане

От Скудерията твърдо не са съгласни с решението германецът да бъде санкциониран в Мексико

Ferrari иска преразглеждане на наказанието на Фетел - 1
Снимка: БТА/АР

Ferrari поиска от ФИА да преразгледа наказанието на Себастиан Фетел от Гран При на Мексико, въпреки че резултатите от състезанието няма как да се променят. Така събитията свързани с надпреварата продължават, макар и от нея да изминаха повече от 10 дни. 

Германецът блокира Дани Рикардо в предпоследната обиколка и въпреки че първоначално се качи на подиума като трети, след това получи 10 секунди наказание, тъй като стюардите прецениха, че е променил посоката си на движение, докато спира, което вече е забранено. 

„Скудерия Ferrari подаде молба до стюардите на Гран При на Мексико да преразгледат решението си за наказание на Себастиан Фетел заради действието му в обиколка №70. Предвид новите елементи и въз основа на забележките на рейс директора на светло излязоха нови елементи, които правят решението им възможно за преразглеждане“ се казва в официалното съобщение на италианците. 

„Ние разбираме, че резултатите няма как да се променят, но е важно за в бъдеще да има яснота относно правилата и те да бъдат изяснени напълно. Ferrari счита, че решението трябва да бъде преразгледано“ се добавя в него. Самият Фетел отново не се съгласи със санкцията си. 

„Очевидно е, че не съм съгласен с решението, което бе взето. Защитих позицията си, като веднъж промених посока си, но след това оставих достатъчно място на Даниел от вътрешната страна. След това колата продължи да се движи напред, а се получи блокиране при него, тъй като в тази част на пистата нямаше добро сцепление. Случилото се изглеждаше по-лошо, отколкото бе всъщност“ заяви германецът.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА