11 Ноември, 2016 12:27 22 732 11

Отнемат европейската титла на Кобрата?

  • гоцев-
  • вах-
  • европейска титла-
  • защита-
  • пулев-
  • питър

Мениджърът на Мариуш Вах - Ивайло Гоцев, напира за бой между двамата

Отнемат европейската титла на Кобрата? - 1
Снимка: БТА/АР

Кубрат Пулев може да загуби служебно пояса си на европейски шампион в тежката категория, намекна мениджърът Ивайло Гоцев пред "Тема Спорт". Импресариото призна, че има вариант от EBU да отнемат пояса на Пулев, тъй като на 14 ноември изтича крайният срок за подписване на договор за защита на пояса. Официален претендент е полякът Мариуш Вах. Гоцев е негов мениджър, както и на нигериеца Самюъл Питър, който ще се боксира срещу Пулев в "Арена Армеец" на 3 декември за интернационалния пояс на WBC.

"Преди да разговаряме със "Зауерланд" за мач между Кубрат и Питър, водихме преговори за Вах. Моето желание беше двамата да се срещнат за европейската титла в края на годината, но така и не стигнахме до момент, в който да разискваме детайли по евентуален контракт. Нещата не се получиха и преминахме на вариант с Питър", обясни Гоцев.

"След като от EBU са посочили дата, но при прекрачването й всичко зависи от тях. Ако решат, могат да отнемат пояса, защото ние до договор няма как да стигнем на този етап. Надявам се това да не се случи. Искам Кубрат и Мариуш да се срещнат в началото на следващата година. Това ще бъде хубав мач и ще е супер да се проведе в Чикаго, където има много българи и поляци. Мен ме вълнува какво става на ринга, а не политиката, така че би било добре Вах да не се боксира за овакантен пояс, а за този, който е притежание на Пулев", коментира Гоцев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Кобра, добър или лош, ти си български спортист. Не се огъвай!

    Пожелавам на всички български спортисти повече самоконтрол, самообладание, непримирим дух и сили, за да жънат успехи!
  • 2 рес еоод

    1 0 Отговор
    бокса трябва да се забрани
  • 3 До Гост

    1 0 Отговор
    90% от спортистите в България се занимават с контрабанда и разни измами.Български спортисти имаше през Тошово време.Сегашните са пълни с химия.Кобрата(смока) пък е въздух под налягане.

    Коментиран от #4

  • 4 999

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "До Гост":

    Ако Кобрата е въздух под налягане ти не знам какво си? А си представям как заставаш пред него, и аки ама голямо аки!!! Сигурно има кусури като всеки, но е Българин с голямо сърце и ако се наложи да защити родината си ще го направи ви с цената и на живота си. Докато такива като теб ще са в миши дупки сменящи вяра и предаващи род.
  • 5 капитана

    0 1 Отговор
    Как може все да плюете по Кубрат и не можете да проумее те,че досега е нямало такъв велик Българи при Профи бокса в тежка категория и едва ли скоро след неговата спортна кариера ще има.Какви Българи сте не мога да разбера,все негативи и глупости за този велик спортист.Аз мисля,че трябва да има повече хора които да подкрепяме и да се радваме на успехите на а Кобрата.Успех Кобра смачкан ги на ринга,ти си велик Б българин!!!

    Коментиран от #6

  • 6 999

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "капитана":

    И да не ги смачка пак е велик защото има смелостта да си изправи пред предизвикателството, за разлика от повечето Българи които през целият си живот мишкуват. Представяш ли си всички от нас в сверите на живот, да постигнем това което е постигнал той или по не да сме толкова смели????
  • 7 капитана

    0 1 Отговор
    За мен Кубрат Пулев е един велик български спортист,който се доказа на ринга със своите победи.Всеки който иска да оплюе този бксьор просто си говори някакви глупости,без да вникне във реалността на неговите победи и успехи.Това е типично по български да плюеш по някого и да му завиждат и да му мислиш лошотоПросто си спомнете преди време по времето на Тайсън и Холифийлд хегемонията в Профи бокса тежка категория се държеше само от Американските боксьори и никой по това време не си е и помисляла,че на този световен боксов ринг може да се боксира и български боксьор това бяха сомо миражи да има Българин при тежките.Ето че сега вече има такъв боксьор който промени историята на българския бокс,макар и да е представляван от Немски промоутър.
  • 8 Bulgaria

    0 0 Отговор
    Като се сетя реди години кожрата влезев пловдивска дискотекасупер пиян и направи цялото заведение леш подмятаха си сервиьорката като топка !!!!! Като се сетя и ми става лошо !!! Това ли е шампиона Пулев националиста ..... Въздухар !!!!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 kokoboko

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Bulgaria":

    От всичко разбрахме , че знаеш как се пишат удивителни знаци , нищо друго.
  • 10 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Bulgaria":

    Никой не казва, че Пулев е херувимче или божа кравичка. Спорта му е такъв. По цял свят е така. Няма силов спортист, който да не е свързан с някакъв подобен скандал. Ако е направил дискотеката на бербап, къде беше ти, че не подаде жалба срещу него, както и въпросните сервитьори? Всички сте се скатали и сте гледали отстрани.
    По същия начин Стоичков като започна да катери нагоре по известността се плямпаше срещу него. Времето обаче показа колко много е направил за България. Той също не е прекалено праведен, но има голямо сърце. Само той си знае колко дарения е направил за лечение на болни български деца без да парадира с това.
    На Кобрата пожелавам само победи и да развява българския флаг по света и у нас. Ако някъде се срещнем и ме нокаутира, ще знам поне, че го е направил шампион.
  • 11 Koki

    0 0 Отговор
    Serafim Todorov N1