Last news in Fakti

11 Ноември, 2016 15:27 1 101 0

Почетино: Марадона е най-великият!

  • почетино-
  • марадона-
  • нюелс олд бойс

"Беше ми съквартирант, в първия ден не можах да заспя", призна мениджърът на Тотнъм

Почетино: Марадона е най-великият! - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино говори пред клубния сайт на „шпорите“ и призна, че според него Диего Марадона е най-добрият футболист на всички времена.

Като млад 44-годишният Почетино е бил съотборник на Дон Диего в Нюелс Олд Бойс, като двамата са делели една стая при лагерите на тима. Мениджърът на Тотнъм описва тогавашните си преживявания като участие във филм.

„За мен Марадона е най-добрият футболист. Историята познава играчи като Меси, Кристиано Роналдо, Пеле, Ди Стефано и Кройф, но Марадона е най-великият за моето поколение. Освен това имах възможността да бъда близо до него, да се докосна до харизмата, личността му, до всичко“, призна Почетино.

„Беше сбъдната мечта да играя с него. Той ми беше съквартирант. Усещането беше невероятно. В първия ден въобще не успях да заспя. Все едно участвах във филм“, разкри мениджърът на Тотнъм.

„Най-важното, което научих от него беше, че за да бъдеш велик футболист, трябва да обичаш играта, тренировките, да споделяш всичко със съотборниците си и да не страхуваш от топката. Това е важното. Марадона е велик заради огромния си талант, но по-важното е, че той уважава футбола и съотборниците си“, допълва аржентинският специалист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА