12 Ноември, 2016 14:04 1 761 3

Едва 100 човека публика на България - Беларус

  • национален отбор-
  • посещаемост-
  • публика-
  • българия-
  • беларус-
  • бфс

БФС раздава билети на приятели, за да замаже положението

Едва 100 човека публика на България - Беларус - 1
Снимка: БТА

Националният отбор на България по футбол продължава да генерира изключително слаб интерес у феновете. До вчера бяха продадени едва около 100 билета за 43-хилядния стадион "Васил Левски" за световната квалификация с Беларус, пише "Тема спорт". Мачът е утре от 19:00 часа. За целия ден четвъртък точната бройка бе 47, като едва 4 от тях бяха взети от касите пред съоръжението. Останалите са купени от електронната система, с която БФС работи.

Поради липсата на интерес БФС изтегли от продажба ВИП билетите, които са на цена 100 лева. На стадиона срещу Беларус се чакат не повече от хиляда зрители, които се насочват само в централните трибуни. Секторите, в които се настаняват агитките - Б и Г, вероятно ще останат затворени. Те са на цена от 10 лева. От БФС дават билети на свои служители, които безплатно да ги раздават на приятели - друг шанс за поне малко по-голяма посещаемост явно няма.

От всички 45 блока на "Васил Левски" в продажба са пуснати талони само за 8 от тях, в които влиза и този за гостуваща агитка. На последния мач пред родна публика - драмата с Люксембург, завършила с победа 4:3, имаше 4202 души по данни на УЕФА.

Антирекордът по посещаемост на официален мач на трикольорите е от срещата с Грузия (6:2) през октомври 2009 година (б.а. - световна квалификация), когато на трибуните са едва 700 души. Малко повече са тези, които се изкушиха да гледат двубоя с Уелс от евроквалификациите две години по-късно (0:1 - октомври 2011-а) -1672 зрители.

Липсата на публика в мач с Беларус няма да е новост. В контролата между двата тима през март 2014 г. само 1200 души изгледаха на живо успеха на националите с 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fuck nazis

    0 0 Отговор
    И сто са им много.....
  • 2 антрашпиц

    0 0 Отговор
    Много им се чудя кви са тия гламаци дето ходят да гледат тия сакатели дето праят топката квадратна
  • 3 антрашпиц

    0 0 Отговор
    Едно време знаех имената на всички национали плюс резервната скамейка.Сега всичките са едни анонимници..и все едни прехвалени такива....