Last news in Fakti

13 Ноември, 2016 15:29 1 048 0

Аржентинските медии "разкъсаха" Меси и компания

  • меси-
  • бразилия-
  • аржентина-
  • вестници-
  • поколение

"Това провалено поколение вече да се събира само на маса в Европа", поискаха oт ТyС Sports

Аржентинските медии "разкъсаха" Меси и компания - 1
Снимка: БТА/АР

Пореден, но вероятно не и последен футболен кошмар! Това е най-точното определение за жалкото 0:3 срещу Бразилия на "Естадио Минейрао" в Бело Оризонте, където, воден от суперзвездата си Меси, националният на Аржентина претърпя ново унижение. Което, естествено, предизвика гнева на местните медии, които съдраха от критики и гаври своите.

"Звънете на 911", призова от първата си страница спортният в. "Оле" предвид критичната ситуация, в която се намират Гаучосите в квалификациите за Мондиал 2018. В сайта си пък изданието подчерта, че квалификациите за световното първенство в Русия са се превърнали в "руска рулетка", а след това зададе и серия риторични въпроси: "Какво е това? Как така Бразилия ни би, вкарва ни 3 гола и ни разбива като концепция? Как така сега ни пяха "оле, оле" на мястото, където изядоха 7 гола от Германия? Как така отборът играе толкова зле все едно няма никакви играчи? Как Меси да бъде спасител, при положение че завръщането му не генерира и минимално желание у съотборниците му?", пише още изданието, цитирано от "7 дни спорт".

От в. "Кларин" пък захапаха злобно аржентинските бранители: "Защитата ни беше такова тресавище, че предложи всички удобства на Бразилия да увеличи преднината си!" В критиките по адрес на Аржентина се включиха и местните телевизии. "Националният отбор е пълен с провалени играчи - ревна Бамбино Понс от Fox. - Загубиха всички финали, в които участваха. Свикнали са да губят! Селекционерът Бауса пък е лъжец. Лично ми каза, че няма да вика повече Лавеци, а след това замлъкна като риба!"
Още по-далеч в нападките си стигна Пабло Лафуркаде от ТyС Sports, който призова за чистка в лагера на Гаучосите, която да засегне и великия Меси.

"За 10 г. това поколение не спечели нищо. А твърдят, че съм неблагодарник, понеже не съм им благодарил за всичките втори места (Копа Америка 2007, 2015 и 2016, Мондиал 2014), последното от които дойде след мачове срещу Боливия, Панама, Венесуела и САЩ. Обичаме Меси, но ако цената на неговото присъствие е да продължаваме да подкрепяме такива като Ди Мария, Агуеро, Игуаин, Сабалета и Ромеро, по-добре да започнем да градим отбора отначало с някой по-земен лидер. Дали така щяхме да имаме по-малко точки от тези 16 в 11 мача срещу Венесуела, Боливия и Перу? Стига с този Клуб на приятелите (на Меси)! Ако толкова добре си прекарват времето заедно, да си се събират в някое европейско имение, където да си ядат пържоли и да си цакат карти. Само и само да не ги гледаме повече заедно в националния отбор!"
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА