Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 19:45 1 131 0

Кобрата вече гледа към Междуконтиненталната титла

  • кобрата-
  • самюел питър-
  • междуконтиненталната титла

Вече е ясно, че двубоят на с Кубрат Пулев срещу Самюел Питър на 3 декември в зала "Арена Армеец" в София ще бъде за междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория.

Поясът ще даде допълнителна тежест на и без това титаничната битка между сегашния европейски шампион и бившия световен шампион на Световния боксов съвет (WBC).

"Това е мач, който заслужава титла и сме изключително щастливи да потвърдим, че поясът за интерконтиненталната титла на WBA ще бъде на линията, когато тези две звезди тежка категория излязат на ринга на 3 декември в София", каза промоутърът Кале Зауерланд. 

"Поясът за интерконтиненталната титла на WBA е престижна титла, която ще увеличи шансовете на победителя да стане световен шампион. Кубрат вече е водещият претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), но завоюването на този пояс ще подобри класирането му в WBA и ще го доближи още повече до още едно предизвикателство за световната титла".

Сред предишните носители на интерконтиненталната титла на WBA са бившите световни шампиони братята Кличко, Николай Валуев и Дейвид Хей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА