16 Ноември, 2016 00:14 744 0

Русия и Испания на пътя на волейболистите ни

  • русия-
  • испания-
  • българия-
  • жребият-
  • евро 2017

Жребият за предварителните групи на Евро 2017 бе изтеглен

Българският национален отбор по волейбол попадна в предварителна Група С на Европейското първенство за мъже през 2017 година в Полша (23 август - 3 септември).

Там нашенци ще трябва да премерят сили с отборите на Русия, Словения и Испания, а срещите ще се проведат в Краков.

Жребият бе изтеглен на церемонията в театър "Юлиуш Словацки" в Краков, а страната ни бе представена от генералният секретар на БФВ и доскорошен капитан на националния ни отбор Владимир Николов.

Възпитаниците на селекционера Пламен Константинов попаднаха в може би най-тежката група заедно със силния тим на Русия, европейския вицешампион от 2015-а Словения и непредсказуемия отбор на Испания.

Домакините - световните шампиони от Полша са в Група А заедно с победителя в Световната лига Сърбия, Финландия и Естония.

В Група В място намериха отборите на Италия, Германия, Словакия и Чехия. В последната Група D пък е европейския шампион Франция заедно с Белгия, Холандия и Турция.

Ето как изглежда и пълният жребий за Европейското първенство за мъже през 2017 година в Полша:

Група А (в Гданск)
1. Полша
2. Сърбия
3. Финландия
4. Естония

Група В (в Шчечин)
1. Италия
2. Германия
3. Словакия
4. Чехия

Група С (в Краков)
1. Русия
2. БЪЛГАРИЯ
3. Словения
4. Испания

Група D (в Катовице)
1. Франция
2. Белгия
3. Холандия
4. Турция


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА