17 Ноември, 2016 12:43, обновена 17 Ноември, 2016 12:53 1 942 6

Откриха новото бижу на българския футбол

  • национален отбор-
  • база-
  • бижу-
  • футбол-
  • бояна

Базата на националния отбор в столичния квартал "Бояна" струва 10 милиона евро

Официално бе открита новата база на националния отбор по футбол в Бояна. Президентът на БФС Борислав Михайлов бе редом с боса на УЕФА Александър Чеферин, както и хърватската легенда Звонимир Бобан.

На откриването присъства още членове на Изпълома на УЕФА, министърът на младежда и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, както и членове на Изпълкома на родната футболна централа.

Базата на територията на резиденция "Бояна" струва 10 милиона евро, от които 9.5 милиона са по спечелени проекти във ФИФА и УЕФА. Останалите средства за построяването на уникалното съоръжение, каквото нито една спортна федерация в България не е изграждала до този момент, са осигурени от бюджета на Българския футболен съюз.

Комплексът включва три терена (единият с изкуствена трева), мултифункционална зала на 1000 кв. метра, корт за тенис, хотелска част за 100 души и новата офис сграда на БФС.

Цялата база е разположена на 60 декара, които са отпуснати на БФС за 30 години с решение на Министерски съвет и подкрепата на министър-председателя Бойко Борисов. Новият "Дом на футбола", както ще се нарича централата на БФС, е с разгъната площ 2500 кв. метра, с конферентна зала за 70 души. Хотелът ще разполага с 40 двойни стаи и пет апартамента, разположени на два етажа, за да може да побере два отбора едновременно.

На единия от терените са изградени трибуни за 340 души. Терените ще бъдат използвани за лагери на "А" националния и младежкия национален отбор на България, както и за юношеските формации.
В мултифункционалната спортна зала ще може да се провеждат тренировки и контролни мачове по футзал, тенис, волейбол, баскетбол и хандбал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буров

    1 1 Отговор
    идиотия до шия! Точно там трябваше да им създадат база на тия катили.... за спасяване на човешки живот, за образование, за наука кинти няма, ама за ритнитопковци - има! С тези пари 10 детски градини щяха да построят и 50 площадки, където децата да растат.

    Сбъркани приоритети.
  • 2 Tarkala

    2 0 Отговор
    Да не би обектът да е секретен? Нямаше ли възможност поне за една снимка? Така няма да е ясно защо ще са пренията ни.
  • 3 Инж.

    1 0 Отговор
    Буров ти тъп ли си?! Парите са от ФИФА и УЕФА взети почти 100%, за какви детски градини и площадки говориш? Все едно ти да ми дадеш 500 лева да купя пароструйка да миеме пред блока, а аз да си купя телевизор... Сеш' ли се??!
  • 4 Смърт на комунизма

    1 1 Отговор
    Това са комунистите
    едно си знаят едно си баят
    Европа дава пари за инфраструктура - те риват не искаме асфалт дайте пенсии .... как да им обясниш на тия циментови глави - само с патрон в главата !
  • 5 антрашпиц

    1 0 Отговор
    На мен лично не ми харесва.Що ли..Ми щото не видях ще е предвидено за чалготека с много к..ви алкохол и дрога....
  • 6 ГОСТ

    0 0 Отговор
    До г-н Инж.:
    То хубаво имат пари от УЕФА, ама 60 декара в Бояна струват поне още 10 милиона евро, дадени от държавата (скоро за 40 декара имаше сделка за 7 милиона)! Земята била отпусната от държавата "само" за 30 години, но от опита до момента, това означава, че е завинаги.