19 Ноември, 2016 11:27 709 0

Монако и Лион не допуснаха изненади

  • монако-
  • лион-
  • лига 1

Двата тима с победи на нула

Отборът на Монако отново показа, че този сезон се намира в страховита форма.

Този път "монегаските" разгромиха с 3:0 Лориен при визитата си от 13-ия кръг на френския шампионатсе и се изкачиха на върха във временното класиране в Лига 1.

Гостите вгорчиха дебюта на новия наставник на “мерлузите” Бернар Касони и оставиха отбора му на дъното.

През първата част домакините бяха по-активният тим, но след почивката гостите нанесоха своя удар. След една грешка на Арнолд Мвуемба Радамел Фалкао бе най-съобразителен и откри в 64-ата минута. Съвсем скоро новизлюпеният национал Тома Льомар удвои от пряк свободен удар, а в края на мача също от фаул Габриел Бошилия оформи крайното 3:0.

Така Монако се изравни в Ница на върха на класирането с 29 точки. “Орлетата” обаче са с мач по-малко, тъй като утре гостуват на Сент Етиен. Лориен от своя страна остава с едва седем точки в актива си и са на последно място в подреждането.

В същото време, и Лион се добра до важни три точки. Тимът се наложи с минималното 1:0 като гост на Лил.

Срещата започна шеметно за гостите, които откриха още в 3-ата минута чрез Максуел Корне. През втората част усилията на домакините да изравнят бяха блокирани от втория жълт картон на Юнус Санхаре, който остави тима си с човек по-малко на терена.

Така Лион постигна трета поредна победа и се изкачи на четвърто място в класирането с 22 точки, докато Лил записа трета поред дагуба и вече е 18-и с 10 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА