Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 11:30 959 0

Джокович ще сваля Мъри от трона

  • джокович-
  • мъри-
  • лондон-
  • номер 1 в света-
  • трона-
  • финал-
  • титлата

Двамата ще спорят във финала на турнира в Лондон

Бившият номер 1 в света Новак Джокович има шанс още днес да се върне на върха в ранглистата, ако победи настоящия лидер Анди Мъри в спора за титлата във финалния "Мастърс" в Лондон с награден фонд 7,5 милиона долара.

Джокович бе безкомпромисен и отнесе в полуфиналите японеца Кей Нишикори след категорично 6:1, 6:1, като дори нахлуването на фен на корта на повлия на концентрацията на сръбския ас.

В другия полуфинал Мъри надделя над Милош Раонич в изключително драматичен и вълнуващ двубой, завършил 5:7, 7:6(4), 7:6(9) след 3 часа и 38 минути игра и превърнал се в най-дългия трисетов мач в историята на надпреварата.

Така във финала Джокович ще защитава не само титлата си от Лондон срещу Мъри, а ще има шанс да се върна на върха в ранглистата, от който слезе след 122-седмична доминация преди едва преди две седмици.

За последно Мъри и Джокович играха на финала на "Ролан Гарос" в Париж в началото на юни, когато сърбинът триумфира за първи път в кариерата си във френската столица след обрат 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА