Last news in Fakti

21 Ноември, 2016 09:40 845 1

Анди Мъри подчини Джокович в Лондон

  • мъри-
  • джокович-
  • тенис-
  • мастърс

Британецът спечели финалния "Мастърс" в английската столица

Анди Мъри подчини Джокович в Лондон - 1
Снимка: БТА/АР

Анди Мъри спечели 24-а поредна победа, а тя му донесе множество постижения, с които тепърва ще се гордее. Световният №1 си гарантира, че ще завърши на върха в ранглистата, след като триумфира на заключителния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон. Шотландецът надигра Новак Джокович с 6:3, 6:4 и за първи път си осигури този трофей пред родна публика.

В мача Мъри бе категорично по-добър срещу Джокович, който не издържа на напрежението и допусна повече от обичайното количество грешки.

Така през 2016-а година Мъри заслужи званието "най-добър тенисист" със своите 78 победи в 86 мача. Те му донесоха 9 титли от 13 финала. Празникът за семейство Мъри ще бъде двоен през 2016-а, тъй като под №1 в ранглистата при двойките завърши и Джейми Мъри.

Успехът за Мъри е 11-и в 25 битки срещу Джокович в кариерата му и осми във финал. Освен това Мъри не бе печелил срещу Новак в зала.

Джокович взе девет поредни точки на свой сервис с началото на мача, но в шестия гейм Мъри първи достигна до две възможности за пробив. Ноле се защити много добре и се спаси в критичната ситуация.

Мъри продължи да засилва натиска си и след нов дълъг гейм съумя да пробие решително за 5:3. След това на свой сервис затвори първата част за общо 46 минути на корта. В крайна сметка непредизвиканите грешки се оказаха решителни - 8 за Мъри и 11 за Новак.

След почивката Мъри продължи да доминира и да увеличава натиска върху сърбина. След изтощителен първи гейм той стигна до пробив при четвъртата си точка за пробив. Джокович не бе в състояние да отговори на предизвикателството и Мъри проби втори път за 4:1. Джокович съумя да върне един от двата пробива до края, но нищо повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bai totio

    0 0 Отговор
    Nema life koi da my napravi doping,Na tozi mutiral angliiski evnux protiven