22 Ноември, 2016 13:27 3 306 4

Скандалът Робева - Раева се разраства

  • робева-
  • художествена гимнастика-
  • скандал-
  • раева-
  • федерация
Скандалът Робева - Раева се разраства - 1
Снимка: БТА

Скандалът в родната художествена гимнастика става огромен. А Нешка Робева нанесе смразяващ удар по Илиана Раева, разкривайки подробности за развитието на грациозния спорт в България, които нажежават обстановката още повече.

Припомняме, че Робева остана извън Управителния съвет на федерацията и каза тежки думи относно Раева. Илиана обра сериозни лаври след медала на грациите на Игрите в Рио, сега обаче Нешка накланя везните в друга посока.

Робева заявява, че Мария Матева твърде дълго време е била лансирана неоснователно за сметка на Невяна Владинова, което е забавило развитието на плевенчанката. Именно това е попречило на Невяна да се бори дори за медал в Бразилия. Така Раева може да се държи морално и спортно-технически отговорна за пропуснати шансове на България в индивидуалната надпревара в художествената гимнастика.

Нещо повече Нешка обвинява Илиана Раева в абсолютен авторитаризъм при взимане на решенията във федерацията и затрудняване подготовката на част от състезателките.

"Забравих да благодаря на Илиана, че не ми благодари нито за Невяна, нито за Катрин. Аз лично съм помагала и съм искала моята работа с тези две деца да остане абсолютно анонимна. За мен сега, Илианче, е странно да казваш, че си много доволна от Невяна, и в същото време да твърдиш, че е било грешка да я пуснеш да тренира на "Герена", коментира Робева на общото събрание, атакувано за "овче" такова.

Припомняме, че Невяна Владинова се класира на престижното 7-о място в Рио като публиката в Бразилия по време на съчетанията показа сериозни симпатии към българската грация. За Робева прогресът на Невяна не се дължи на Раева, а въпреки Илиана.

Дали е възможно неглижиране на индивидуалното ни представяне в гимнастиката за сметка на ансамбъла и има ли лично отношение Раева към отделните състезателки, тежки въпроси към преизбраната с 43 получени гласа от 43 клуба ръководителка на БФХГ.

"Значи художествената гимнастика започва от Илиана Раева. Добре, така да бъде. Дай Боже обаче, да не приключи с нея. Ако г-жа Раева иска да налага своя кичозен вкус, то никой не може да противоречи. Бих казала, че в събота имаше овче събрание", добавя знаменитата треньорка пред "7 дни спорт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    16 2 Отговор
    Щом Нешка, която е известна със суровите си методи възроптава срещу И. Раева само мога да си представям за какво иде реч! Все си мисля, че онова момиче не скочи по случ,айност от балкона независимо, какво същата тази Раева обясняваше наляво-надясно след това !!!
    От всичко това губи само спорта, а както знаем то не останаха спортове, които да нося успехи за България :(
  • 2 Васичка Атанасова

    2 13 Отговор
    И ДВЕТЕ СА КУКУМЯВКИ
    НО ЗАСТАВАМ ЗАД РАЕВА
  • 3 Иво

    12 0 Отговор
    Нешка завинаги,Раева да го духа!
  • 4 Кид Шелин

    0 3 Отговор
    Хвани едната удари другата.