24 Ноември, 2016 12:57 904 0

ЦСКА-София взима двама от Стяуа

  • цска-
  • стяуа-
  • трансфер-
  • бурчеану-
  • яколиш

Армейците следят Александру Бурчеану и Антонио Яколиш

ЦСКА-София взима двама от Стяуа - 1
Снимка: БТА

Двама играчи на Стяуа са желани от ЦСКА-София, съобщават румънски медии, цитирани от "Тема спорт". Според изданията на север от Дунав армейците следят Александру Бурчеану и Антонио Яколиш. Публикациите сочат, че собственикът на гранда от Букурещ Джиджи Бекали ще е склонен да пусне футболистите в Борисовата градина. Той се познава с треньора на червените Едуард Йорданеску, който има няколко сезона като помощник в Стяуа.

Александру Бурчеану е опорен халф (31 г.), като е познат като голям боец на терена, със сериозна физическа сила, макар да е висок само 176 см. Той има над 300 мача в професионалната си кариера, която започва в Дунарея Галац през 2004 г., а от 2008 г. е в Оцелул. Следват престои в Политехника Тимишоара (2009-2011), Стяуа (2011-2014), Трабзонспор (2014-2016) и отново Стяуа (2014-15 под наем и за постоянно от лятото на 2016 г.). Бурчеану е бивш национал с 26 участия.

Ситуацията около него е такава, че договорът му изтича още сега през зимата и ЦСКА-София може да го привлече като свободен агент, ако в действителност попада в плановете на Йорданеску. Почти сигурно Бурчеану няма да получи предложение за нов контракт. "Не съм говорил с треньора Регекампф за нов договор и не съм убеден, че ще остана в Стяуа", казва халфът.

По-различно е положението около Антонио Яколиш. Той може да играе като крило и зад нападателя. Хърватинът е 24-годишен, като е в Стяуа от това лято, но има само 5 мача. Преди това е бил част от Шибеник, Днепър (без мачове), Кривбас, Хайдук Сплит (7 мача), белгийския Мускрон, Задар и ЧФР Клуж (2014-2016). Бил е национал във формациите от 17 г. до 21 г. На този етап Яколиш не попада в плановете на Регекампф, но Стяуа не желае да се разделя за постоянно с него. Според румънските медии Джиджи Бекали ще е склонен да даде крилото под наем на ЦСКА-София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА