Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 09:35 789 0

Манчестър Юнайтед се развихри срещу Фейенорд

  • манчестър юнайтед-
  • фейенорд-
  • лига европа-
  • рууни

Уейн Рууни вкара исторически гол и записа асистенция срещу холандците

Манчестър Юнайтед се развихри срещу Фейенорд - 1
Снимка: БТА/АР

Манчестър Юнайтед разби у дома Фейенорд с 4:0 в среща от петия кръг на група „А” и гледа по-уверено към класиране за 1/16-финалите в Лига Европа.

„Червените дяволи” имаха инициативата на своя „Олд Трафорд” от самото начало и бе въпрос само на време да поведат в резултата. Това се случи с гол на Уейн Рууни (35) след асистенция на Златан Ибрахимович. Така английският национал стана най-резултатният футболист на „червените дяволи” в евротурнирите с 39 гола, задминавайки с едно попадение холандеца Рууд ван Нистелрой. Рууни се доближи и само на попадение от голмайстора на всички времена за Юнайтед сър Боби Чарлтън, който с 249 гола държи рекорда от 1973 година.

След почивката Рууни продължи с добрите си изяви и асистира на Хуан Мата (69), който се разписа за 2:0. В 75-ата минута вратарят на гостите Брадли Джоунс си вкара автогол и разликата стана класическа – 3:0, а в последните секунди влезлият като резерва Джеси Лингард (90+2) оформи крайния резултат.

С успеха си Манчестър Юнайтед събра 9 точки и задмина Фейенорд на второто място в групата, а в последния кръг гостува на аутсайдера Зоря (Луганск). Фейенорд е трети със 7 точки и в заключителния кръг посреща лидера Фенербахче, който има 10 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА