Last news in Fakti

25 Ноември, 2016 11:58 1 009 0

Бътън: Приключвам с Формула 1

  • бътън-
  • mclaren-
  • кариера-
  • формула 1

"Състезанието в Абу Даби ще е ми е последното", заяви пилотът

Бътън: Приключвам с Формула 1 - 1
Снимка: БТА/АР

Ветеранът Дженсън Бътън очаква състезанието в Абу Даби да бъде последното за него в кариерата му. Англичанинът няма да кара през 2017-а, когато ще бъде заменен от Щофел Вандорн, но има договор с McLaren и за 2018-а, когато би могъл да се върне. Той обаче явно не счита, че това ще се случи.

„Настройката ми за този уикенд е, че това ще бъде последната ми надпревара. Мисля, че така е най-добре. На този етап просто не искам да се състезавам във Формула 1 и след това това. Смятам това за последния си старт и се надявам, че и останалите ще погледнат на него по същия начин“ заяви той.

„Това, че няма да се състезавам през 2017-а е просто защото не искам да го правя. Има други неща, които искам да правя. Идеята е, че тъй като имам договор и за 2018-а, ако по средата на следващата година се почувствам отегчен, да мога да се върна. Винаги обаче съм смятал, че това ще бъде последното ми състезание“ добави той

„В крайна сметка бе едно доста дълго пътешествие. За 17 години във Формула 1 натрупах много спомени, някои добри, а други лоши. Да съм световен шампион също е нещо специално. Бях в Willams и McLaren, за които мечтаех като дете. Записах повече от 300 състезания, доволен съм от постигнатото и зная, че животът ми започва сега“ каза още Бътън, който се пошегува, че може да помогне на Люис Хамилтън в битката за титлата, като блъсне Розберг.

„Люис е доста богат, така че съм убеден, че може да си позволи да ми плати. Единствената възможност да му помогна обаче ще бъде, когато Нико ме затвори с обиколка да го ударя, защото не сме достатъчно бързи. Отворен съм за оферти“ коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА