27 Ноември, 2016 16:57 1 188 3

Розберг е новият шампион във Формула 1

  • розберг-
  • mercedes-
  • ferrari-
  • хамилтън-
  • формула 1

Розберг завърши втори в Абу Даби, като в последните обиколки удържа натиска на Себастиан Фетел

Розберг е новият шампион във Формула 1 - 1
Снимка: БТА/АР

Нико Розберг е новият световен шампион във Формула 1. Пилотът на Mercedes финишира на втора позиция на днешното Гран При в Абу Даби, но това беше напълно достатъчно да завърши сезона на върха.

Първото място в последното за годината състезание беше за Люис Хамилтън, който обаче остава втори в генералното класиране с 380 точки на 5 зад германеца. Трети завърши Себастиан Фетел с Ferrari, а четвърти и пети са Макс Ферстапен и Датиел Рикиардо с Red Bull. Кими Райконен с Ferrari финишира шести.

Така Розберг става 33-ият победител във Формула 1. През този сезон той спечели 9 състезания като се качи 16 пъти на подиума в рекордните 21 старта. Съперникът му Люис Хамилтът има 10 победи, а в още 7 от случаите е намирал място в челната тройка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пристрастен

    3 1 Отговор
    Винаги е имало анонимниници , безличници и протежета но тоя удари дъното !!!

    Хубаво ! Германия има световен шампион но на каква цена - отдрапванеи отвръщение на публиката от Ф 1
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кольо Камиона

    3 0 Отговор
    Честито, едва ли много деца ще си сложат плакати с Нико в спалнята и преди да заспят ще мечтаят един ден да са като него.