Last news in Fakti

27 Ноември, 2016 19:38 894 0

ЦСКА се изложи срещу Верея

  • цска-
  • верея-
  • бумал-
  • цветанов
ЦСКА се изложи срещу Верея - 1
Снимка: БТА

ЦСКА-София направи поредна издънка и отново изпадна от тройката в класирането на Първа лига. "Червените" завършиха 1:1 срещу Верея насред "Армията". Големият грешник за ЦСКА-София се оказа вратарят Георги Китанов, който с нелепа грешка подари изравнителния гол на старозагорци, дело на бившия цесекар Момчил Цветанов.

"Армейците" имаха предимство през целия мач, но отново бяха твърде ялови в атака. Рубен Пинто удари греда, а Густаво Кулма изпусна най-добрите положения пред вратата на Верея. Към края на мача от трибуните на "Армията" се чуваха скандирания "оставка" по адрес на треньора на ЦСКА-София Едуард Йорданеску.

ЦСКА-София се надяваше на ранен гол, който да освободи напрежението от задължителната победа. Високата преса на "червените" даде доста бърз резултат и още в 8-ата минута порази вратата на съперника.

След тънък извеждащ пас на Арсенио Нунеш опорният халф Петрус Бумал се измъкна сам срещу вратаря Караджов и хладнокръвно отбеляза за 1:0. В следващите минути гостите наляха гипса и трудно връзваха повече от няколко паса.

В 16-ата минута Верея извади голям късмет, след като Мощен изстрел на Рубен Пинто от около 25 метра разтресе напречната греда над Караджов. Малко след това Густаво Кулма засече с глава центриране отдясно, но Иван Караджов плонжира и изби в корнер.

Едва след половин час игра Верея направи плахи опити за нападение. Старозагорци имаха претенции за дузпа след като топката удар ръката на Божидар Чорбаджийски в наказателното поле на ЦСКА-София, но реферът Георги Давидов остави играта да продължи. В края на полувремето Георги Андонов отправи първия точен удар във вратата на "червените", но Китанов нямаше никакъв проблем да улови.

След почивката ЦСКА-София продължи да доминира, но чистите голови ситуации намаляха. Рубен Пинто за втори път опита от дистанция да порази вратата на Верея, но не успя да намери целта. В игра за ЦСКА-София се завърна капитанът Борис Галчев, който повече от два месеца не игра официални мачове заради конфликт с ръководството.

В 66-ата минута старозагорци от изравниха от нищото. При далечен удар на Ангелов вратарят на "червените" Георги Китанов не успя да улови топката и я подари на Момчил Цветанов, който отблизо опъна мрежата за 1:1.

До края на мача ЦСКА-София се хвърли в атака в търсене на победен гол. В 73-ата минута Галчев центрира от фаул в наказателното поле, където Кулма засече топката с глава, но тя мина на сантиметри от лявата греда.

В 85-ата минута главният съдия Георги Давидов даде дузпа на "червените" за фаул срещу Манолев в наказателното поле на Верея, но се оказа, че защитникът на домакините е бил в засада и решението за наказателния удар бе отменено.

В крайна сметка ЦСКА-София не успя да стигне до победата и така от двата си мача с новака в групата Верея от началото на сезона взе само точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА