28 Ноември, 2016 12:26 559 0

Барселона изпусна победата срещу Уникаха

  • везенков-
  • барселона-
  • уникаха-
  • баскетбол

Везенков игра за каталунците

Барселона изпусна победата срещу Уникаха - 1
Снимка: БТА/АР

Уникаха победи Барселона с 95:89 след продължение в дерби от испанското баскетболно първенство. Срещата премина през доста обрати и предложи емоции на публиката. Българският национал от Барса Александър Везенков записа 17 минути на паркета. Той влезе в игра като резерва и се отчете с 10 точки (1/1 от тройката, 2/2 от зоната за две точки и 3/4 от фаула).

Уникаха започна силно и на почивката имаше аванс от 7 точки.

Каталунците обаче взеха инициативата през второто полувреме и в последните минути успяха да направят обрат. Голямата драма настъпи в края на редовното време. 36 секунди преди сирената тройка на Везенков направи резултата 76:72 и изглеждаше, че Барса ще стигне до победата. Няколко секунди по-късно Сашо извърши и нарушение, което бе негово пето и така той трябваше да напусне играта.

Барса имаше аванс от 3 точки, когато секунди преди края, необмислен фаул на границата на трите точки даде възможност на Кайл Фог да стреля три пъти от линията при оставащи 0,1 секунди. Фог издържа на напрежението, реализира и трите изстрела и вкара мача в продължение.

В него Уникаха стигна до успеха с 95:89.

Играч на мача стана Кайл Фог с 29 точки, а 13 за Уникаха добави Деян Мусли. За Барса с 20 точки се отчете Петери Копонен, 14 реализира Тайрис Райс, Брад Олесон е с 12, Анте Томич с 11, а с 10 остана Везенков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА