28 Ноември, 2016 12:58 2 395 7

Mercedes ще гони Люис Хамилтън?

  • заповеди-
  • хамилтън-
  • анархия-
  • розберг-
  • mercedes

Британецът може да загуби поста си в тима заради неспазване на отборна заповед

Mercedes ще гони Люис Хамилтън? - 1
Снимка: БТА/АР

Поведението на трикратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън по време на последното състезание за сезона в Абу Даби може до доведе до изхвърлянето му от Mercedes.

Гафът на британеца стана в последните обиколки на състезанието, когато стана ясно, че той няма да може да стане световен шампион, въпреки че водеше в ОАЕ и в крайна сметка взе първото място в надпреварата. Люис обаче нямаше шанс за титлата, тъй като съотборникът му Нико Розберг беше втори в Абу Даби.

Тогава Хамилтън нарочно започна да кара бавно и така съкрати разликата между Розберг и следващите го Себастиан Фетел и Макс Верстапен. Това беше отчаян ход на трикратният световен шампион, който се надяваше, че германският му съотборник в Mercedes ще се поддаде на напрежението, ще направи грешка и ще позволи да бъде задминат от пилотите на Ferrari и Red Bull. Това пък щеше да донесе титлата на Люис Хамилтън.

Заради поведението си британецът получи отборна заповед по радиото, която му нареди да увеличи темпото и да не подлага на риск себе си и останалите състезатели заради възможна катастрофа при събирането на четирима пилоти в малко времево разстояние.

„Поведението на Хамилтън показва, че той постави личните си интереси пред тези на отбора. Всичко е много просто. Анархията е недопустима не само в нашия тим, но и във всеки друг в шампионата. Дали е възможно Люис да бъде санкциониран или дори отстранен от Mercedes? Всичко е възможно!“, коментира спортният директор на отбора Тото Волф пред английския вестник „Телеграф“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 9 Отговор
    А точно отбора му се кълнеше преди състезанието, че по никакъв начин няма да се намесва и да издава заповеди, а ще ги остави да се състезават. Той е пилот, има право да прави с колати си всичко, което не е забранено от правилата. Очевидно бе, че немския отбор си бута немския пилот, макар той да не е достоен за шампион.
    Хамилтън сам трябва да си напусне достойно отбора, вижда се, че потъпкват таланта му. Другите отбори ще го приемат на драго сърце и ще му платят същата заплата. Та шампион или не, по-добре да го уважават като талант, а не да го хокат и да го корят.
  • 2 Шофьорът

    4 2 Отговор
    Еми на състезание се очаква да караш бързо а не да си правиш каквото искаш. По тази логика и на рали можеш да караш като баба
  • 3 боклук

    4 3 Отговор
    Циганина си е циганин.Вместо да приеме достойно победата на съотборника си в крайното класиране, започва да прави номера.Да го гонят и да го видим какъв шампион ще е с някой скапан болид.Всички искаме на Мерцедес.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Senna

    0 2 Отговор
    Тоя смешник Хамилтън ако няма превъзхождаща кола за никъде не е.Добре че го бутаха до сега,но явно вече няма да е така.
  • 6 Чичу Ади

    1 1 Отговор
    Много тъпи коментари чета под статията. Кое му е достойното на кирливия германец? Двата удара които му направи през сезона ли? Или безкрайните технически дефекти на колата на Хамилтън са случайни.... Както самия той намекна, от 8 болида с двигател Мерцедес, само неговия двигател се е повреждал през сезона, при това 4-5 пъти. Мерцедес си осигуриха титлата доста преди последния старт, ако всичко е 50-50, защо издават отборни заповеди в ущърб на единия пилот. Явно не им се нрави високата заплата на Хамилтън. Волф и Лауда плюха по Хамилтън след инцидента му с Розберг в Австрия, а след състезанието Розберг получи наказание от стюардите за умишления удар.... Е.аси феърплея в този Мерцедес....
  • 7 гост

    1 1 Отговор
    В това състезание бе заложена титлата и Хамилтън трябваше да опита всякакви стратегии, не да му нареждат как да кара. Той е феноменален пилот, не е само колата. При Розберг е основно колата. И да премине в друг отбор пак ще е много добър. За Роси така казваха, че заради Хонда е печели, ала мина в Ямаха и на Хонда й трябваха 6г, за да направи добра машина.
    Очевидно бе през целия сезон, че бутат германеца и омаловажават неговото нагло поведение спрямо британеца. Хамилтън да ходи в РедБул и да ги размазва идната година.