29 Ноември, 2016 16:48 902 0

Вратарска грешка коства точки на Черно море

  • черно море-
  • локомотив горна оряховица-
  • вратарска грешка-
  • коварж-
  • джоман-
  • траянов

"Моряците" завършиха 1:1 при домакинството на Локомотив Горна Оряховица

Вратарска грешка коства точки на Черно море - 1
Снимка: БТА

Отборите на Черно море и Локомотив (Горна Оряховиц) поделиха точката на старта на 16-ия кръг в Първа професионална лига. На стадион "Калиакра" в Каварна двата отбора завършиха наравно 1:1, като и двете попадения дойдоха след вратарски гафове.

Намерилият място в Топ 3 на Първа професионална лига Черно море изненадващо се оказа догонващ в резултата в 22-ата минута. В главен виновник за попадението на Локомотив се превърна Пржемислав Коварж. Чешкият вратар, който се нрави със силните си изяви, откакто пристигна на “Тича”, допусна невероятен гаф. Коварж изпълни късо начален удар, като подаде към Траянов, който му върна, защото бе притиснат от Игор Джоман. Бившият футболист на Берое тръгна да притиска и вратаря, който от своя страна реши да лъже. Всичко това обаче доведе до комично спъване на Коварж в топката, отнемането й от страна на Джоман и откриване на резултата на празна вратар.

Десет минути по-късно “железничарите” бяха близо до втори гол след нетипично лошо отиграване на капитана Георги Илиев. Лидерът на “моряците” върна твърде късо топката към Коварж, който обаче се намеси добре, след като излезе навреме и я изчисти миг преди Рахави Кифуети да играе с нея. Отново 31-годишният чех се намеси добре в края на първата част, когато напусна пределите на наказателното си поле и пресече хубав извеждащ пас към Кифуети.

Второто полувреме започна със сериозен натиск от страна на Черно море. Веднага след подновяването на играта футболистите на Георги Иванов получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле, след като Мартин Кавдански игра с ръка. Повторенията обаче оставиха съмнения, че може би по-правилното решение е било Георги Кабаков да посочи бялата точка. С изпълнението на фаула се нагърби щатният изпълнител Георги Илиев, който стреля, но топката се отби в стената, като и в този случай варненци можеха да имат претенции за игра с ръка в наказателното поле.

Въпреки че натиснаха сериозно Локомотив, “моряците” стигнаха до изравнителния гол главно заради елементарна грешка на противника. Вратарят на гостите Николай Банков бе уловил топката с ръце, след което изчака прекалено дълго, преди да я прати в предни позиции, тъй като бе притиснат от Марек Кузма. Георги Кабаков обаче прецени, че 26-годишният страж се е забавил и отсъди двоен удар. След неговото изпълнение Илиев сложи топката на главата на включилия се в предни позиции Траян Траянов и той не остави шансове на Банков.

В оставащите минути до края на двубоя носителят на Купата и Суперкупата на България за 2015 година притисна съперника си плътно в неговата половина, а играчите на Иван Колев разчитаха предимно на контраатаки. “Моряците” обаче не успяха да създадат кой знае какво чисто положение пред вратата на Банков. В 83-ата минута главният арбитър от Пловдив си навлече гнева и на спортно-техническия щаб на Локомотив, след като пресилено изгони появилия се като резерва Йордан Апостолов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА