Last news in Fakti

4 Декември, 2016 16:27 1 115 0

Розберг: Нямаше да се откажа, ако не бях шампион

  • розберг-
  • формула 1-
  • отказване-
  • шампион-
  • mercedes

Розберг отново изтъкна удовлетворението си от спечелената световна титла

Розберг: Нямаше да се откажа, ако не бях шампион - 1
Снимка: БТА/АР

Нико Розберг е щял да продължи да се състезава, ако не бе успял да стигне до световната титла. Това разкри германецът, след като получи трофея за първенец на планетата на традиционната галавечер на ФИА, която се състоя във Виена.

Пилотът на Mercedes шокира всички в петък, когато обяви, че прекратява незабавно кариерата си, тъй като е успял да постигне това, за което е мечтал още от дете. При друга развръзка обаче, това нямаше да се случи.

„Никога не се предавам, така че ако бях останал втори без съмнение щях да продължа да се състезавам и през следващата година” коментира Розберг, който информирал отбора за решението си в сряда.

„В последните състезания напрежението бе огромно и не мога да го опиша. Всичко зависеше от мен и последният старт бе най-трудното нещо, което съм преживявал, с изключение на минутите, в които гледах как жена ми ражда дъщеря ни. Това е на съвсем друго ниво. Да видя карирания флаг и да спечеля титлата бе специално” добави той.

„Огромни уважения към Люис, който е изключителен състезател, на много високо ниво. Един от най-добрите в историята, което направи успеха ми още по-специален, тъй като успях да го надвия. В крайна сметка изпълних целта, която си поставих още от дете и сега ще се отдам на други неща и ще послушам сърцето си” каза още Розберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА