4 Декември, 2016 18:00 659 0

Рома надделя над Лацио в дербито на Рим

  • рома-
  • лацио-
  • строотман-
  • наинголан-
  • маркети

Рома наказа грешките на "орлите" и се поздрави с успех с 2:0

Рома надделя над Лацио в дербито на Рим - 1
Снимка: БТА/АР

Рома спечели за осми пореден път голямото дерби на столицата в Италия, след като надигра с 2:0 Лацио. И двата гола паднаха след почивката. И двата след грешки в защитата на “орлите”. Първо Уолъс подари топката на Кевин Строотман, който отбеляза за 1:0 в 64-та минута. В 77-та пък Федерико Маркети не се намеси добре при далечен удар на Раджа Наинголан.

С тази победа в 145-то дерби на Рим “вълците” остават в битката за титлата. Рома е на второто място с 32 точки, колкото има и Милан. Лидер с 36 е шампионът Ювентус. Лацио пък прекъсна серията си от 9 мача без загуба и е на 5-то място с 28 точки.

Двата отбора изиграха предпазливо първо полувреме, в което реалните положения за гол липсваха. Чиро Иммобиле стреля мощно в 13-та минута, но над гредата. А пред отсрещната врата Пероти и Джеко бяха много добре пазени от защитниците на Лацио.

Много любопитна беше ситуацията в 29-та минута. Бруно Переш проби по дясното крило и беше спънат от Лукас Билия. Първоначално главният съдия Лука Банти не реагира. Поле получи сигнал от помощник и посочи бялата точка за дузпа. Последва страхотна разправия. В крайна сметка Банти смени още един път мнението си и в крайна сметка отсъди свободен удар на сантиметри от наказателното поле.

Истинското дерби започна през втората част. В 53-та минута Един Джеко загатна за голмайсторския си нюх, но не успя да отклони достатъчно добре с глава асистенция на Пероти. В 60-та минута Джеко стреля далеч по-точно и предизвика невероятната реакция на Маркети. Стражът на Лацио все пак изби. Лацио пък отговори с опасна атака на Иммобиле, чийто удар беше блокиран от Фацио.

Така се стигна до 64-та минута, когато Уолъс реши да финтира в наказателното си поле. Кевин Строотман взе топката и с много техничен удар копна топката над Маркети - 1:0 за Рома.

Последва свиреп скандал и меле, след като Строотман плисна вода Данило Каталди, играч от резервната скамейка на Лацио. Каталди върна на провокацията и даде старт на мелето. В крайна сметка Каталди беше изгонен с червен картон, а Строотман получи жълт.

След като нещата се успокоиха, Раджа Наинголан пак донесе смут за футболистите на Лацио. Този път с чисто футболни действия. В 77-та минута Нинджата стреля от около 30 метра. Маркети не се намеси много добре и топката влетя в мрежата му - 2:0 за Рома.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА