Last news in Fakti

8 Декември, 2016 14:27 16 467 7

Кой е най-богатият спортист за всички времена?

  • джордан-
  • класация-
  • богаташи-
  • уудс-
  • палмър
Кой е най-богатият спортист за всички времена? - 1
Снимка: БТА/АР

Авторитетното списание „Форбс“ публикува рейтинга на най-високо платените спортисти в историята. Сред тях се оказаха не само известни боксьори и футболисти, но и представители на други, не толкова „касови“ спортове.

Оказва се, че най-добре платен по версията на „Форбс“ в историята на спорта е баскетболистът Майкъл Джордан. Сумарният доход за цялата му кариера съставлява 1,7 милиарда долара. В момента живата легенда на баскетбола вече е извън рамките на професионалния спорт. Независимо от това той сега се е устремил към покоряването на други върхове, както личи от Президентския медал на свободата, с който Въздушния беше удостоен държавния глава на САЩ Барак Обама.

Подгласник на Въздушния е звездата на световния голф Тайгър Уудс, който за цялата си кариера досега е успял да заработи 1,65 милиарда долара. Забележително е, че именно Уудс успя да стане първият спортен милиардер. Трябва обаче да се отбележи, че приблизително 90 процента от дохода му е от участия в рекламни кампании.

Тройката на лидерите по богатство затваря американският голфър Арнолд Палмър, чиято професионална кариера завърши през 2006 г. За повече от 50 години участия в професионални състезания той е спечелил 1,35 милиарда долара. Палмър напусна този свят преди месеци, като издъхна в една от болниците в Питсбърг.

И отново голфър е на четвъртата позиция в ранглистата. Става въпрос за Джак Никлъс, носещ прозвището Златната мечка. Състоянието му от спорт е 1,15 млрд. долара. За цялата си кариера е спечелил 19 турнира, в други 18 е завършвал на второ място, а в още 9 е затварял тройката на призьорите. След като се оттегли в пенсия, той се отдаде на проектирането на спортни обекти.

Топ 5 завършва легендата на Формула 1 – седемкратният световен шампион Михаел Шумахер. Освен седем световни титли, през бляскавата си кариера Шуми е заработил около един милиард долара. Последните няколко години Пилето е прикован към леглото, след като падна лошо със ски и разби главата си в скала във Френските Алпи.

Следват: Коби Брайънт (баскетбол) със 770 млн. долара, пред Флойд Мейуедър (бокс) - 765 млн., Фил Микелсон (голф) 765 млн., Дейвид Бекъм (футбол) – 730 млн., и Шакил О`Нийл (баскетбол) - 700 млн.

Ето и пълната класация:

1. Майкъл Джордан $1.7 милиарда
2. Тайгър Уудс $1.67 милиарда
3. Арнолд Палмър $1.35 милиарда
4. Джак Никлъс $1.15 милиарда
5. Михаел Шумахер $1 милиард
6. Коби Брайънт $770 милиона
7. Флойд Мейуедър $765 милиона
8. Фил Микълсън $760 милиона
9. Дейвид Бекъм $730 милиона
10. Шакийл О'Нийл $700 милиона
11. Майк Тайсън $685 милиона
12. Грег Норман $680 милиона
13. ЛеБрон Джеймс $640 милиона
14. Кристиано Роналдо $620 милиона
15. Роджър Федерер $600 милиона
16. Алекс Родригес $600 милиона
17. Лионел Меси $520 милиона
18. Джеф Гордън $515 милиона
19. Оскар де ла Ойя $510 милиона
20. Мани Пакиао $490 милиона


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газо

    3 6 Отговор
    А мене защо са ме пропуснали!?
  • 2 Dido

    2 4 Отговор
    Така е, човек колкото по-малко знае, толкова повече си мисли, че знае всичко! Да си изненадан, че звезди на НБА са по-богати от балерините на европейския футбол, показва небивало непознаване на спорта от страна на автора. Особенно пък за Майкъл Джордан, човека в момента прави повече пари на година от колкото когато беше активен спортист. .....
  • 3 Markiz

    4 1 Отговор
    как Майк Тайсън ще има толкова пари... Може да е имал, но сега щом влезна в Биг Брадър за няма и половин милион

    Коментиран от #7

  • 4 Реалата

    7 3 Отговор
    Майкъл е БОГ!!!!
  • 5 Васичка Атанасова

    3 1 Отговор
    хахахах какво ли е да си милионер
    сигурно никога няма да разбера
  • 6 Bg tarikat

    2 0 Отговор
    Гълъбин Боевски-500000000 долара-50то място
  • 7 гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Markiz":

    Тя жена му на Тайсън само при развода му взе 300 милиона!!!!