Last news in Fakti

9 Декември, 2016 17:59 743 0

Топузаков: Искаме 4-5 нови попълнения

  • топузаков-
  • левски-
  • верея-
  • селекция

"Периодът, в който губихме точки, премина", заяви треньорът на Левски

Топузаков: Искаме 4-5 нови попълнения - 1
Снимка: БТА

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков е убеден, че “сините” ще спечелят трите точки при предстоящото си утре гостуване на Верея в двубой от 18-ия кръг на Първа професионална лига. Младият наставник коментира и предстоящата селекция на “Герена”, като заяви, че 26-кратният шампион на България има нужда от 4-5 нови футболисти. Легендарният защитник и любимец на Сектор “Б” за пореден път демонстрира увереност, че нищо в Първа лига все още не е решено и неговият отбор ще се бори до последно с Лудогорец.

“Мисля, че преминахме този период, в който допуснахме няколко поражения и загубихме точки. От тук нататък ни предстоят два мача, които искам да изиграем като първи от новия полусезон, а не като последни преди паузата”, започна старши треньорът на Левски, след което продължи: “Заявил съм пред ръководството изискванията си относно селекцията. Опитал съм се да взема всичко под внимание. Имаме нужда от подсилване с 4-5 футболисти, тъй като на някои постове имаме недостиг. С привличането на тези играчи ще повишим конкуренцията, ще имаме повече дълбочина в състава. Знаете колко много харесвам българските футболисти, желанието ми е да работя предимно с такива, но сред набелязаните от мен има и чужденци. С почти никого от настоящите ми играчи не искам да се разделям. Казал съм какво мисля на ръководството, дал съм личната си преценка. Мисля, че с някои от тях вече дори са започнати разговори”, заяви Топчо.

“Ще бъда честен - за мен е важно близкото бъдеще. Искам да направя една хубава подготовка и да видя отборът ми да играе така, както аз искам, така, както би прилягало на Левски. След май ще мислим наново евентуално. Във футбола всичко е възможно. Виждате, Лудогорец се класира за Европа и напролет и програмата му ще е сгъстена. Това означава, че може да допусне грешки в първенството. Нашата цел е да бъдем в челото и ако можем и заслужаваме, да се възползваме от евентуалните възможности”, допълни наследникът на Люпко Петрович, който, за финал, коментира темата относно налагането на таланти от “синята” школа: “Не е тайна, че преходът от юношески към мъжки футбол у нас е много труден. В клуб като Левски, където амбициите и целите са големи, трябва да се намери правилен баланс, симбиоза между налагане и трупане на самочувствие и търсене на задължителни резултати. Даром обаче никой нищо няма да получи.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА