Last news in Fakti

10 Декември, 2016 09:59 860 0

От УЕФА не искат световно с 48 отбора

  • уефа-
  • фифа-
  • александър чеферин-
  • джани инфантино-
  • световно първенство

Президентът на централата Александър Чеферин не взе идеята насериозно

От УЕФА не искат световно с 48 отбора - 1
Снимка: БТА/АР

От Европейската футболна асоциация (УЕФА) не приема радушно идеята на президента на ФИФА Джани Инфантино да бъде увеличен броя на участващите отбори на Световното първенство през 2026 година.

"Когато от ФИФА предложат нещо, което наистина е сериозно, обосновано и аргументирано, а не само намеци по медиите, тогава разбира ще бъде обсъдено, заяви президентът на УЕФА Александър Чеферин, който е и вицепрезидент на ФИФА по правото си от европейската футболна централа.

Той добави, че Европа стои твърдо зад оставането на настоящия вариант с 32 отбора-финалисти, наложен през 1998 г.

Джани Инфантино беше избран за президент на ФИФА през февруари и още преди това беше обещал повече места за малките нации или увеличаване на континенталните квоти. От октомври насам той се зае да предлага увеличаване на Световното първенство до 40 участника с още осем допълнителни.

След това промени предожението си - първенство с 48 отбора, като 16 от тях ще отпадат в един плейофен кръг преди груповата фаза. Тази седмица пък ФИФА излезе с друга нова идея - 48 отбора, разпределени в 16 групи по 3 отбора. Тази форма ще се гледа на следващото заседание на изпълкома на 9 - 10 януари в Цюрих.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА