11 Декември, 2016 17:52 780 0

Ювентус отново господар на Торино

  • ювентус-
  • торино-
  • игуаин-
  • пянич-
  • белоти

"Старата госпожа" се наложи с 3:1 над градския съперник Торино

Ювентус отново господар на Торино - 1
Снимка: БТА/АР

Гонсало Игуаин започна да изплаща купищата милиони, които плати Ювентус за него. Нападателят донесе победата на “бианконерите” с 3:1 в гостуването си на градския съперник Торино. “Биковете” бяха повели в резултата след дежурния гол на Андреа Белоти. Игуиан обаче направи пълен обрат с два гола във всяко от полувремената, което беше достатъчно за трите точки. В добавеното време резервата Миралем Пянич нарани още повече самочувствието на домакините.

С тях Ювентус продължава с пълна сила битката за шестата си титла на Италия. Тимът на Макс Алегри остава на първото място с 39 точки. Рома и Милан имат по 32 преди срещата на “Олимпико” утре вечер.

Юве започна по-добре срещата и още в първите минута Марко Стураро имаше две много добри положения за гол. Халфът на гостите обаче пропусна. Гол все пак падна, но във вратата на “Старата госпожа”. В 16-та минута Даниеле Базели проби по дясното крило и центрира на главата на Андреа Белоти. Петела се справи с пазача си Лихщайнер и насочи топката неспасяемо за Буфон - 1:0 за Торино.

Последва натиск на Юве, който даде резултат в 28-та минута. След триходова комбинация Марио Манджукич пусна пас с пета към Гонсало Игуаин, който хладнокръвно направи 1:1 останал сам срещу Джо Харт. Манджукич и Маркизио пък пропуснаха да направят пълен обрат още до почивката.
През втората част битката на “Олимпико” беше страхотна, като и двата отбора чакаха грешки на противника. В 68-та минута Киелини сбърка в центъра на терена, а Торино тръгна в мълниеносна контраатака. Базели, Фалке и Белоти бяха срещу двама защитници на Юве, но първият сбърка с последното подаване и опасността премина.

В 73-та минута пък хубав удар на Адем Ляич по диагонала облиза гредата от външната страна. Юве отговори с мощен удар на резервата Марио Лемина, който обаче мина високо над гредата. Подобно изпълнение имаше и Игуаин малко по-късно.

В 82-та минута Игуаин вече нямаше прошка. Аржентинецът получи 50-метров пас от Алекс Сандро, справи се със опеката на Росетини и с мощен удар от воле от границата на наказателното поле донесе победата на тима си. В добавеното време на срещата Пауло Дибала направи за смях трима бранители на Торино по дясното крило, след което пусна фин пас към Игуаин. Нападателят беше надигран от Джо Харт. След това топката попадна на крака на Пянич, чийто удар отново бе отразен от англичанина. При добавката обаче Пянич вече нямаше как да сбърка - 3:1 за Торино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА