Last news in Fakti

12 Декември, 2016 15:28 2 330 0

Ето това е ФК Копенхаген

  • копенхаген-
  • лудогорец-
  • визитка

Датчаните ще се изправят срещу Лудогорец в Лига Европа

Ето това е ФК Копенхаген - 1
Снимка: БТА/АР

ФК „Копенхаген“ или съкратено ФКК (FCK), е футболен клуб от едноименния град Копенхаген, Дания. Играе в Датската суперлига и е сред най-успешните отбори в Дания, както и най-високо поставеният скандинавски отбор в ранглистата на УЕФА. Отборът е шампион на Дания 7 пъти, печелил е 4 купи на Дания, а през сезон 2006-07 за първи път се класират в груповата фаза на Шампионската лига.

В момента Копенхаген е лидер в класирането в Дания без загубен мач, а последното поражение беше допуснато на 18-и октомври срещу Лестър. Треньор на отбора е Столе Солбакен, който през кариерата си ръководи още английския Уулвърхемптън и германския Кьолн.

Отборът е основан през 1992 г. като голямо клубно обединение между 2 тима от Копехаген - КБ (15 пъти шампион на Дания) и „Б 1903“ (7 пъти шампион). ФКК играе мачовете си на „Паркен стадион“, който е и национален стадион. Основен съперник в датското първенство се явява другият копенхагенски гранд Брьондби ИФ.

Копенхаген е елиминирал Левски. Това се случва през есента на 1998 година в първия кръг от турнира КНК. Първият мач е в София на 17 септември и завършва 0:2. Срещата се играе на Националния стадион „Васил Левски”, който е в реконструкция. Поради тази причина на трибуните присъстват малко над 4000 зрители.

Треньор на „сините” е Вячеслав Грозни, а в състава най-ярките фигури са Георги Иванов-Гонзо, Станимир Стоилов, Николай Тодоров, Дончо Донев и вратарят Димитър Иванков. Голдбек от дузпа в 33-ата минута и Торнингер в 75-ата бележат головете за датския отбор.

На реванша на 1 октомври Копенхаген е още по-убедителен – 4:1. М. Нилсен и Л. Нилсен правят резултата 2:0 съответно в 18-ата и в 50-ата минута. След това Торнингер, който се разписва и в първата среща, вкарва нови два гола (59 и 76-а минути). Почетното попадение за Левски е отбелязано от Здравко Лазаров пет минути преди последния съдийски сигнал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА