15 Декември, 2016 19:16, обновена 15 Декември, 2016 19:31 664 0

Ботев се намести в горната половина с успех над Пирин

  • ботев-
  • пирин-
  • първа лига

"Канарчетата" победиха благоевградчани с 3:2

Ботев се намести в горната половина с успех над Пирин - 1
Снимка: БТА

Колебливият през есента отбор на Ботев (Пловдив) успя да завърши годината с победа. "Жълто-черните" се наложиха с 3:2 като домакин на Пирин (Благоевград) в мач от 19-ия кръг на Първа лига.

Ботев бе по-активен в началото на мача и успя да поведе от дузпа в 21-ата минута чрез Тодор Неделев. Само четири минути по-късно обаче гостите се върнаха в мача с попадение на Станислав Костов след колективна грешка в отбраната на домакините.

В 28-ата минута Ботев отново излезе напред в резултата. Омар Косоко подаде към Жоао Паоло, който му върна отлично с пета, бившият нападател на ЦСКА пое топката и с шут по земя от 15 метра вкара на Костов за 2:1. В 58-ата минута Паоло даде още по-комфортен аванс на пловдивчани, реализирайки за 3:1, а в даденото от съдията продължение на втората част Костов оформи крайното 3:2.

Така "канарчетата" събраха актив от 24 точки и успя да се намести в горната половина на таблицата в родното ни първенство, заемайки 7-ото място. Пирин остава на 11-а позиция с 19 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА