Last news in Fakti

20 Декември, 2016 10:29 1 139 0

Ferrari обяви нов пилот

  • ferrari-
  • джовинаци-
  • тест пилот-
  • болид

Вицешампионът в сериите GP2 Антонио Джовинаци ще тества за Скудерията

Ferrari обяви нов пилот - 1
Снимка: antoniogiovinazzi.com

Ferrari представи новия си резервен тест пилот и разкри датата, на която ще покаже и тества за първи път болида си за новия сезон.

Вицешампионът в сериите GP2 Антонио Джовинаци е новият трети пилот на Скудерията. „Решихме да заложим на него, защото той е отличен пилот и също така съм много доволен, че е италианец“ заяви босът на Ferrari Серджо Маркионе.

23-годишният пилот първо ще работи в симулатора, след което се очаква да участва в тестовете. За последно тест пилоти на „черните кончета” бяха французинът Жан-Ерик Верн, испанецът Марк Жене и италианецът Давиде Ригон.

Ferrari стана и първият отбор, който разкри датата, на която ще покаже новата си кола за сезон 2017. Болидът ще бъде тестван за първи път на 24 февруари на пистата „Фиорано” само 3 дни преди първите тестове в Барселона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА