Last news in Fakti

27 Декември, 2016 09:29 1 132 0

В Англия и Франция препоръчват Бербатов

  • бербатов-
  • монако-
  • манчестър юнайтед

На "Олд Трафорд" още помнят бившия национал

В Англия и Франция препоръчват Бербатов - 1
Снимка: БТА/АР

Въпреки че Димитър Бербатов няма официален мач от седем месеца насам, английски и френски издания въздишат по таланта на българския нападател. Британското издание „Експрес“ направи класация с най-добрите топ 5 мача на Манчестър Юнайтед по Коледа. Двубоите навръх Рождество Христово, известни като Боксинг дей, са сред най-чаканите на Острова, а Бербатов има специално място в тях.

"Юнайтед разби Уигън с 5:0 през 2011 г., а в герой за „червените дяволи“ се превърна Димитър Бербатов, вкарал хеттрик – пише „Експрес“, цитиран от "Труд". – Нападателят напусна „Олд Трафорд“ през лятото на 2012 г., за да премине във Фулъм, но спокойно може да кажем, че той го направи след четири успешни сезона с екипа на Манчестър.“

„Червените дяволи“, за които Бербатов има 56 гола в 149 срещи, също не са забравили своя бивш играч. Часове преди вчерашната среща със Съндърланд официалната фейсбук страница на клуба пусна най-добрите голове, вкарани на Боксинг дей във вратата на „черните котки“. И сред избраните попадения има и такова на 35-годишният българин. Нещо повече – голът на Бербатов бе определен за най-красивия, оставяйки след себе си Ерик Кантона и Пол Скоулс. Френският нападател отбеляза с прехвърлящ удар, като попадението е едно от най-красивите в кариерата му. Скоулс пък вкара с бомбен шут извън наказателното поле, но голът не успя да засенчи ножицата на Бербатов от точката за изпълнение на дузпи.

Във Франция също припомнят какво може ветеранът. Телевизия БФМ дори препоръча бившия играч на Монако на отборите от Лига 1.

„Той може да бъде много полезен, въпреки че не е играл скоро – се казва в материала на френската телевизия. – Бербатов е безплатен, но класен. Същото важи и за Филип Мексес, друг свободен агент.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА