30 Декември, 2016 19:32 731 0

Федерер ще играе на смесени двойки за "Хопман Къп"

  • федерер-
  • смесени двойки-
  • "хопман къп"

Страхотният Роджър Федерер, дори и на 35, не губи и капка от своя хъс.

Швейцарският ас реши да се пусне на турнира по тенис за смесени отбори "Хопман Къп" за първи път през последните 15 години.

Припомняме, че Федерер спечели надпреварата като тийнейджър заедно с Мартина Хингис през далечната 2001 година.

"Много съм щастлив, че съм тук в Западна Австралия. Минаха 15 години. Може би това е твърде много, но съм щастлив, че все още играя тенис на тази възраст. Посрещането, което получих от шест хиляди човека по време на тренировката вчера, беше невероятно", заяви 35-годишният швейцарец, който има рекордните 17 титли в турнирите от "Големия шлем".

В Пърт отборът на Швейцария, който се състои от Федерер и Белинда Бенчич, ще се изправи срещу Великобритания в първия си мач от надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА