Last news in Fakti

6 Януари, 2017 09:49, обновена 6 Януари, 2017 11:07 853 1

Димитров пребори Тийм и е на 1/2-финал

  • григор димитров-
  • доминик тийм-
  • тенис
Димитров пребори Тийм и е на 1/2-финал - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров се класира за 1/2-финалите на тенис турнира в Бризбейн. Българинът победи Доминик Тийм от Австрия с 6:3, 4:6, 6:3 и продължава да крачи напред в надпреварата.

Мачът стартира отлично за Григор Димитров, който поведе с пробив и 3:0 гейма в първия сет. Българинът имаше проблеми на собствен сервис в откриващия гейм и допусна австриеца да стигне до брейкбол, но удържа, а после на свой ред оползотвори отдалата му се възможност. Оттам нататък и двамата тенисисти взимаха подаванията си и Димитров успя да затвори частта с 6:3.

Вторият сет отново бе решен само с един пробив. Играта вървеше гейм за гейм и всеки от двамата взимаше подаването си до 5:4 за Тийм, когато българинът се "пропука". Димитров започна десетия гейм с две бързи непредизвикани грешки, а секунди след това даде на австриеца и три сетбола при 0:40. Две от точките за пробив бяха върнати, но при третата сетът свърши - 6:4 за Тийм.

Хасковлията все пак успя да запази концентрация и поведе с пробив в третия сет за 3:2 в своя полза. Веднага след това Тийм получи нови шансове да върне брейка, но Димитров удържа. Така се стигна до 5:3 в полза на българина, когато, сякаш вече обезверен, австриецът сам подари победата - 6:3 за Димитров.

В битка по пътя към финала Григор Димитров ще спори с победителя от двубоя между Милош Раонич (Канада) и Рафаел Надал (Испания).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вечният

    0 2 Отговор
    втори...... Ако го барне как Уилямс, ще му спука задните части от сервиси