9 Януари, 2017 19:30 953 1

Няма да анулират рекорда на Костадинова

  • стефка костадинова-
  • рекорд-
  • анулиране-
  • допинг-
  • iaaf

209-те сантиметра на българката във високия скок при жените са непокорени и до днес

Няма да анулират рекорда на Костадинова - 1

Рекордът на Стефка Костадинова няма да бъде анулиран, обявиха от Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (IAAF). От организацията отказаха да изтрият всички поставени до момента световни рекорди в леката атлетика.

„Ако всички световни рекорди бъдат анулирани, това ще рефлектира и върху всички тези атлети, които не са прибягвали до допинг. Те не само ще загубят мястото си в историята на леката атлетика, но и върху тях ще легне сянката на съмнението, че не са постигнали по честен начин успехите си”, подчертават от международната организация.

В самото начало на 2017-а президентът на Асоциацията на спортните журналисти Джани Мерло поиска всички световни рекорди да бъдат анулирани. като причина той изтъкна множеството случаи с хванати спортисти с допинг.

От IAAF обаче са категорични, че няма как да се стигне до подобна драстична стъпка, но се отнасят с разбиране към проблема.

„Наясно сме, че преди години може да е имало атлети, които не са постигнали своите рекорди по легитимен начин, но не бива да се наказват атлети, които никога не са употребявали допинг и са постигнали успехите си с усилен труд и много отдаденост”, съобщиха от IAAF в писмо до Асоциацията на спортните журналисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    2 0 Отговор
    Ще го анулират като го надскочат...