10 Януари, 2017 15:53 881 0

Хакинен: Ботас може да стане шампион още следващия сезон

  • хакинен-
  • ботас-
  • willams-
  • mercedes-
  • титла-
  • формула 1

Двукратният световен първенец е на мнение, че сънародникът му ще е претендент за върха ако отиде в Mercedes

Хакинен: Ботас може да стане шампион още следващия сезон - 1
Снимка: БТА/АР

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен е на мнение, че още през тази година сънародникът му Валтери Ботас може да стигне до титлата. Финландецът продължава да бъде считан за фаворит за мястото на отказалия се Нико Розберг и въпреки конкуренцията на Люис Хамилтън Хакинен е на мнение, че има добри шансове да стигне до върха.

„Според мен Ботас може да бъде шампион. Когато отидеш в отбор, който е на върха и с който ще можеш да печелиш състезания, тогава ще можеш да разкриеш пълния си потенциал, а Валтери без съмнение има качества“ заяви Мика пред родната телевизия ТV3.

„Ситуацията не може да бъде по-добра за един пилот, когато един отбор те иска. Особено след като говорим за тима, който доминира във Формула 1, какъвто е Mercedes. Това е истинска мечта“ добави той.

Очакванията са съвсем скоро Ботас да бъде потвърден официално за пилот на Mercedes, след като от тима се разберат окончателно с настоящия му тим Willams.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА