Last news in Fakti

11 Януари, 2017 13:31 817 0

Започнаха две разследвания срещу Пике

  • пике-
  • съдии-
  • барселона-
  • разследване

Асоциацията на професионалните съдии пусна две жалби срещу защитника на Барселона

Започнаха две разследвания срещу Пике - 1
Снимка: БТА/АР

Асоциацията на професионалните съдии в Испания спази заканата си и днес подаде две жалби срещу футболиста на Барселона Жерард Пике, съобщава Sport. Реферите са ядосани от острия език на национала спрямо тях, като последните му "изяви" бяха в изминалите мачове срещу Атлетик Билбао и Виляреал през миналата седмица.

Първата жалба, която е адресирана до налагащия наказания в турнира за Купата на Испания Франсиско Рубио, е заради казаното от играча - "Знаем как се правят нещата", което той заяви след поражението с 1:2 в Билбао за Купата на Испания. Тогава Пике недоволстваше от съдията Фернандес Борбалан, защото не бил отсъдил дузпа за нарушение срещу Неймар и не бил изгонил Ариц Адурис за удар без топка.

Втора е входирана до Испанската федерация, която отговаря за мачовете от Ла Лига. Тя е за хулите на Пике към Иглесияс Вийянуева, който надуваше свирката при 1:1 с Виляреал в неделя. Тогава каталунците недоволстваха заради немаркирана игра с ръка в наказателното поле на съперника, а след срещата защитникът заяви "Всеки кръг реферите ми дават все повече причини да ги критикувам".

Разглеждането на двете жалби ще започне утре. Ще бъде назначен независим арбитър по спора, а Пике ще трябва да изложи доказателства за думите си. След това съответният арбитър ще прецени дали да предложи футболиста за наказание пред Испанската федерация, откъдето ще имат последната дума. Очаква се всичко това да продължи около месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА