Last news in Fakti

17 Януари, 2017 10:54 999 0

Байерн Мюнхен завладя азиатския пазар

  • байерн мюнхен-
  • пазар-
  • азия-
  • фенове-
  • интернет

Баварският колос с най-много фенове в Далечния Изток

Байерн Мюнхен завладя азиатския пазар - 1
Снимка: БТА/АР

Германският шампион Байерн Мюнхен е №1 в света по брой на регистрираните си членове (280 000 души), но сега набира скорост и при феновете си в Далечния Изток. В момента Байерн е №1 в света по отношение на новоспечелените фенове в тази част на света в интернет. Социалната мрежа Sina Weibo е най-използваната в Китай и само за миналата година Байерн е спечелил 676 039 потребители.

За сравнение Реал Мадрид е спечелил 657 616 фена, Манчестър Юнайтед е със 149 543, а Барселона - със 139 524.

Медийният директор на Байерн Щефан Менерих коментира, че баварците са проучили интернет пазара в Китай предварително и затова сега берат плодовете на труда си. Така например баварският колос си има собствена страница в китайската социална мрежа и собствено приложение.

Важното уточнение в случая е, че Байерн е могъщ и в реалния живот в Китай, където има 90 милиона фена. Клубът си има офис в Шанхай и се очаква идното лято да премине бариерата от 100 милиона китайски ултраси.

Баварският колос не се ограничава само в Далечния Изток и за изминалия месец испанската страница на тима в Туитър си спечели нови 260 000 последователи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА